Ο Δρ. Κυπρή παραιτήθηκε από τη θέση του συντονιστή της μονάδας Covid στο Νοσ. Αναφοράς

Τι αναφέρει ο ίδιος για την αιφνιδιαστική παραίτησή του - «Δεν θα γίνω μέρος κανενός συστήματος που βασίζεται στην ψευτιά, στην κλεψιά και στην αδικία».

Article featured image
Article featured image


Νωρίτερα σήμερα με ανάρτησή του στο Facebook o Δρ. Χρήστος Κυπρή αποχαιρέτησε την ομάδα του στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπου μέχρι πρότινος υπήρξε συντονιστής της μονάδας Covid. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «δεν πρόκειται να γίνω μέρος κανενός συστήματος που βασίζεται στην ψευτιά, την κλεψιά και την αδικία», ενώ ενημέρωσε πως θα συνεχίσει να εργάζεται στην μονάδα Covid του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας. Παράλληλα, θα συνεχίσει τον παγκύπριο συντονισμό όσον αφορά στις εισαγωγές ασθενών στα Νοσοκομεία.

Αγαπητή μου ομάδα του Γ. Ν. Αμμοχωστου δεν πρόλαβα να σας αποχαιρετησω. Περάσαμε τόσα πολλά μαζί. Δεν θα με ξαναδείτε...

Δημοσιεύτηκε από Christos Kypri στις Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2021



Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Άστρα, εξέθεσε τα γεγονότα που τον οδήγησαν στη λήψη της εν λόγω απόφασης, εκφράζοντας, παράλληλα, τη λύπη και τη συγγνώμη του για το γεγονός ότι στοχοποιήθηκε ο Υπουργός Υγείας, του οποίου το όνομα άδικα χρησιμοποιήθηκε, για να εισέλθει άτομο στο νοσοκομείο για επίσκεψη σε συγγενή του.

Περαιτέρω, διέψευσε αναφορές της διευθύντριας του νοσοκομείου, Αμαλίας Χατζηγιάννη, η οποία μιλώντας χθες στον Άστρα είπε ότι προχώρησε σε επίπληξη του κυρίου Κυπρή για την ανάρτησή του, στην οποία ανέφερε ότι με μέσον, άτομα εισήλθαν στο νοσοκομείο, για να αποχαιρετήσουν συγγενή τους με κορωνοϊό. Η κυρία Χατζηγιάννη διέψευσε κατηγορηματικά ότι συνέβη κάτι τέτοιο και επεσήμανε ότι δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να δημοσιεύει πράγματα που δεν ευσταθούν.

Ο Δρ. Κυπρή ανέφερε με τη σειρά του ότι ουδέποτε λέει ψέματα και υπογράμμισε την ανάγκη να γίνουν πρωτόκολλα που να αφορούν όλους τους συγγενείς, οι οποίοι θέλουν να αποχαιρετήσουν τους δικούς τους ανθρώπους. Δεν πρέπει να επιλέγουμε συγγενείς λόγω πολιτικών πεποιθήσεων ή κοινωνικού στάτους, υπογράμμισε.

Προσέθεσε δε ότι δεν μπορεί να παραμείνει συντονιστής της μονάδας Covid στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου, ενόσω συνεχίζεται η αδικία, με την οποία δεν μπορεί να συμβιβαστεί, και να επιτρέπεται η είσοδος σε κάποιους πολίτες να αποχαιρετούν δικά τους άτομα και σε κάποιους άλλους όχι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ