Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος γυρεύει οκτώ άτομα να ταξιδέψουν μαζί του στο φεγγάρι

Δωρεάν κιόλας, στην πτήση της SpaceX του Elon Musk. Υπάρχουν παρόλα αυτά δύο κριτήρια που πρέπει να πληρούν οι υποψήφιοι…

Article featured image
Article featured image

«Θέλω να λάβουν μέρος άνθρωποι κάθε είδους» λέει σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε μέσω Twitter, όπου μοιράστηκε επίσης ένα link, που μπορεί ο οποιοσδήποτε να υποβάλλει την αίτησή του.


Ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος Yusaku Maezawa καλεί οκτώ άτομα να τον ακολουθήσουν σε ένα ταξίδι γύρω από το φεγγάρι, στην πτήση της SpaceX του Elon Musk.

Η αποστολή, που ονομάζεται DearMoon, έχει προγραμματιστεί για το 2023.

Οι υποψήφιοι ωστόσο, πρέπει να πληρούν δύο κριτήρια: να προωθήσουν την όποια δραστηριότητά τους «για να βοηθήσουν άλλους ανθρώπους και την ευρύτερη κοινωνία με κάποιο τρόπο» και να «είναι πρόθυμοι να υποστηρίξουν άλλα μέλη του πληρώματος που έχουν παρόμοιες φιλοδοξίες» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. «Έχω αγοράσει όλες τις θέσεις, οπότε θα είναι μια ιδιωτική βόλτα», πρόσθεσε ο Maezawa.

rnZLLiBMB7JoqHXfJnbkxY-1200-80.jpg


Μεγιστάνας της μόδας και δεινός συλλέκτης τέχνης ο ίδιος, έχει πει ότι σχεδίαζε να προσκαλέσει «καλλιτέχνες» για το ταξίδι, αλλά άλλαξε γνώμη, δίνοντας την ευκαιρία «σε ανθρώπους από όλο τον κόσμο να συμμετάσχουν σε αυτό. Αν βλέπετε τον εαυτό σας ως καλλιτέχνη, τότε είστε καλλιτέχνης», πρόσθεσε.

Το τίμημα που συμφώνησε να πληρώσει για το εισιτήριό του στο διάστημα δεν έχει αποκαλυφθεί, αλλά σύμφωνα με τον Musk τα χρήματα ήταν πάρα πολλά. Η αποστολή, που έχει σχεδιαστεί για το 2023, θα είναι το πρώτο σεληνιακό ταξίδι από ανθρώπους, μετά το 1972.


Πηγή: LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ