Μια μπύρα φτιαγμένη από την πιο σημαντική κυπριακή ποικιλία κρασιού

Ή αλλιώς, να τι μπορείς να πιεις όταν αγαπάς και τη μπύρα και το κρασί.

Article featured image
Article featured image

Για τα μικροζυθοποιεία στο νησί έχουμε γράψει ξανά, κυρίως για την πολύ σπουδαία δουλειά που γίνεται σε αυτά. Μάλιστα, σε ένα από τα αφιερώματα είχαμε αναφερθεί και σε ένα μικροζυθοποιείο στη Σωτήρα, το οποίο είχαμε επισκεφτεί πιο παλιά.


Σήμερα, μέσω ενός θέματος που ανέδειξε το Famagusta News, μαθαίνουμε ότι από το συγκεκριμένο ζυθοποιείο βγαίνει πλέον μια πολύ ιδιαίτερη μπύρα, από την κυπριακή ποικιλία Ξυνιστέρι, μια συνταγή η οποία είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ιταλία.

Συγκεκριμένα, το μικροζυθοποιείο Octomicrobrewery, το οποίο συνεργάστηκε με ένα από τα πιο γνωστά κυπριακά οινοποιεία, την Αγία Μαύρη, κατάφερε να δημιουργήσει το Cyprus Grape Ale, όπως χαρακτηριστικά ονομάζεται το νέο ποτό. Η νέα αυτή δημιουργία στηρίζεται στην ιταλική συνταγή Grape Ale, σύμφωνα με τον Ιταλό brewmaster του ζυθοποιείου, Michel Cartaino.

Η μοναδικότητα που χαρακτηρίζει την κυπριακή Grape Ale, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του ζυθοποιείου, Taras Lozhenko, δεν είναι μόνο ότι συνδυάζει ζύθο και βύνη μπύρας, αλλά για πρώτη φορά καταφέρνει να συνδυάσει μαγιά άγριας ποικιλίας σταφυλιού με μαγιά ζυθοποιίας.

Σημαντική είναι και η συνεργασία του ζυθοποιείου της Σωτήρας με ένα γνωστό γερμανικό ζυθοποιείο 300 ετών, το οποίο εισάγει τις μπύρες κυπριακής παραγωγής, ενώ παράλληλε ποσότητα από αυτές διανέμεται και σε επιλεγμένες υπεραγορές, κάβες και εστιατόρια εδώ στην Κύπρο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ