Ο Μουζουράκης μίλησε για τη σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο της Τέχνης

«Μπάρμπας στο καφενείο με έβαλε σε ένα αμάξι, στα 14 μου, και με πήγε στο δάσος».

Article featured image
Article featured image

Καλεσμένος στο Ενώπιος Ενωπίω, ο Πάνος Μουζουράκης, μίλησε μεταξύ άλλων για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις στο χώρο της Τέχνης, μη διστάζοντας μάλιστα να αναφερθεί και σε μία προσωπική του εμπειρία, όταν ήταν 14 ετών.

«Πρέπει να σταματήσει αυτή η μάχη με την μαυρίλα και το κακό… Φοβάμαι πάρα πολύ να σηκώσω το δάχτυλο μου και να δείχνω κάποιον, χωρίς να ξέρω όλα τα στοιχεία. Δεν ξέρω τι ακριβώς γίνεται. Καταλαβαίνω ότι είμαστε σε μια εποχή που πρέπει να μιλήσουμε και να στηρίξουμε», είπε.

«Έχω περάσει κι εγώ από παρόμοια φάση» πρόσθεσε. «Υπάρχει πολύ κόσμος που έχει ζήσει κάτι τέτοιο. Δεν γίνεται μόνο στο χώρο του θεάτρου και του θεάματος. Μιλάμε για το θείο, για τον οικογενειακό φίλο, για τον μπάρμπα στο καφενείο που με έβαλε σε ένα αμάξι και με πήγε σε ένα δάσος. Με στιγμάτισε αυτή η εμπειρία στα 14 μου και δεν το είχα πει ούτε στην μάνα μου μέχρι τα 23 μου. Καταλαβαίνω πως είναι να αισθάνεσαι τις ενοχές και να κλειδώνεσαι μέσα σου… Έχω 4-5 φίλους που έχουν δεχθεί κάτι ανάλογο. Πρέπει να αλλάξει. Να τους κρεμάσουμε στο Σύνταγμα; Που θα μπούνε τα όρια; Τα όπλα, τα ναρκωτικά και η παιδεραστία είναι οι μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ