Στο Λονδίνο ανοίγουν την πρώτη LGBTI+ «κοινότητα συνταξιούχων»

Μία εξαιρετική ιδέα για όσα άτομα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ δεν νιώθουν άνετα αν μένουν σε οίκους ευγηρίας.

Στη Βρετανία πρόκειται να ανοίξει η πρώτη κοινότητα για άτομα LGBT+ που έχουν βγει στη σύνταξη. Τα 19 διαμερίσματα στο Bankhouse του κεντρικού Λονδίνου εκτιμάται πως θα είναι διαθέσιμα στα μέσα του καλοκαιριού, οπότε και θα μετακομίσουν εκεί οι ένοικοι.

Αγοράστηκαν από την Tonic Housing με δάνειο 5.7 εκατομμυρίων λιρών από τον δήμαρχο του Λονδίνου. «Οι Λονδρέζοι αξίζουν να απολαύσουν τα τελευταία χρόνια τους, έχοντας γύρω τους μια κοινότητα υποστηρικτική», σημείωσε ο Σαντίκ Καν.

Tonic-Housing.jpg

MClayton_1804-10-MCOM-BAN_026_D-Hres.jpg


Υπάρχει ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον σχετικά με οίκους φροντίδας ηλικιωμένων ειδικά για κοινότητες LGBT+. Σε πρόσφατη έρευνα, διαπιστώθηκε ότι μεγαλώνοντας και ζώντας σε οίκους ευγηρίας, αρκετοί αισθάνονται ότι δεν μπορούν να ανοιχτούν σχετικά με το ότι είναι LGBT και νιώθουν φοβισμένοι.


Tonic-Housing.jpgΗ Anna Kear, CEO της Tonic Housing που έχει αναλάβει το πρότζεκτ, είπε ότι οι πρόσθετες υπηρεσίες που προσφέρονται θα είναι «πραγματικά στοχευμένες στις ανάγκες και τις επιθυμίες των LGBT+ ανθρώπων». «Οι υπάρχοντες ένοικοι συνιστούν ήδη μια ποικιλόμορφη ομάδα, ζητώντας βραδιές καζίνο και drag show. Ανυπομονούν να μετακομίσουν οι καινούργιοι», σημείωσε.

Οι τιμές αναμένεται να κυμανθούν στις 135.000 λίρες για διαμέρισμα με μια κρεβατοκάμαρα και 180.000 λίρες για δυο κρεβατοκάμαρες.

Με πληροφορίες από BBC/LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ