Απίστευτη πατέντα από ταβέρνα στην Κύπρο, σε σχέση με το «λίκνισμα»

Πανδημία τέχνας κατεργάζεται.

Article featured image
Article featured image

Ο σοφός λαός λέει «πενία τέχνας κατεργάζεται», εννοώντας τις περιπτώσεις εκείνες που η ευρηματικότητα και οι έξυπνες λύσεις είναι το δημιουργικό αντίβαρο στις δυσκολίες και στην ανεπάρκεια των μέσων. Παραφράζοντάς το λίγο, θέλουμε να δώσουμε το στίγμα σε σχέση με την πληροφορία που λάβαμε και αφορά σε πολύ γνωστό εστιατόριο (ταβέρνα) στο νησί.

Συγκεκριμένα, όντας επιχειρηματικό δαιμόνιο, ο ιδιοκτήτης έκανε κάποιες «μοτίφες» έτσι ώστε να μη μπορεί κανένα διάταγμα και κανένα μέτρο να εφαρμοστεί εναντίον τόσο του ιδίου όσο και των πελατών του, προσφέροντας παράλληλα μια πανδεσία ήχων, εικόνων και μυρωδιών στους πιστούς πελάτες του.

Αρχικά, μη διαθέτοντας εξωτερικό χώρο, επένδυσε ένα μεγάλο κονδύλι έτσι ώστε να αντικαταστήσει την οροφή με μια ανοιγόμενη γυάλινη οροφή, η οποία με το πάτημα ενός κουμπιού διπλώνει και εξαφανίζεται σε 10 δευτερόλεπτα. Επιπλέον, το ίδιο συμβαίνει με τις δύο πλευρές του εστιατορίου, ο οποίες παρόλα αυτά δεν είναι γυάλινες. Είναι κανονικοί τοίχοι, τους οποίους όμως σε ανύποπτο χρόνο θα δεις να «καταπίνονται» από το πάτωμα ως διά μαγείας.

Αυτό όμως δεν είναι το πιο εντυπωσιακό πράγμα που συμβαίνει στην εν λόγω ταβέρνα. Λόγω της εφαρμογής του διατάγματος με το λίκνισμα και την απαγόρευση του χορού, οι ιδιοκτήτες σκέφτηκαν την εξής εντυπωσιακή λύση για όσους θέλουν να εκτονώσουν την ανάγκη τους για λίκνισμα.

stella-jacob-4lSz1Jv0Vkc-unsplash.jpg



Σε ειδικά διαμορφωμένα δωμάτια (3 στο σύνολο), τα οποία λειτουργούν με τη λογική του juke box, μπορεί οποιοσδήποτε θαμώνας (ένας κάθε φορά), να κλειδωθεί, να επιλέξει το είδος της μουσικής αλλά και το τραγούδι που γουστάρει (από ζεϊμπέκικο και τσιφτετέλι, μέχρι rock και psychedelic trance) και να χορέψει με την ησυχία του. Και όταν λέμε να χορέψει, δεν εννοούμε να το κάνει έτσι ξεροσφύρι. Φορώντας τα ειδικά virtual reality goggles, μπροστά του εμφανίζεται το αντίστοιχο σκηνικό, δίνοντας του μια 360ο φαντασμαγορική εμπειρία ανάμεσα σε άλλους (εικονικούς) ανθρώπους, ενώ το όλο παζλ συμπληρώνεται και από τους αντίστοιχους υψηλής ποιότητας ήχους που βγάζουν τα HD ακουστικά, ακόμα και από τις μυρωδιές που βγαίνουν από τα ειδικά φουγάρα στο εν λόγω δωμάτιο.

Η διάρκεια παραμονής έχει οριστεί στα 10 λεπτά μαξ (κάτι που σημαίνει δύο με τρία τραγούδια), η χρέωση είναι συμβολική, ενώ βγαίνοντας από το δωμάτιο ο χώρος απολυμαίνεται και αερίζεται αυτόματα πριν εισέλθει εκεί ο επόμενος.

Σε επικοινωνία που είχαμε με έναν εκ των ιδιοκτητών, μας παρακάλεσε να μην αναφέρουμε ειδικά σήμερα το όνομα της ταβέρνας, καθότι πρωταπριλιά και άρα αρκετοί ίσως να μην πειστούν για την αυθεντικότητα της είδησης.

Σεβόμενοι την επιθυμία τους, θα επανέλθουμε τις επόμενες ημέρες με εκτενέστερο ρεπορτάζ για αυτή την τόσο ευρηματική πατέντα.

Καλή πρωταπριλιά σε όλους!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ