Παρακολουθήσαμε την τελευταία συναυλία του Παύλου Παυλίδη [ΒΙΝΤΕΟ]

Είναι αναρτημένη στο YouTube, για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Article featured image
Article featured image

Από τον Κυριάκο Χριστοδουλίδη

Φωτογραφία: Αλέξανδρος Αβραμίδης


Την Κυριακή 28 Μαρτίου, ο Παύλος Παυλίδης μαζί με τον Φώτη Σιώτα (βιολί / λούπες / φωνητικά) και τον Δημήτρη Τσεκούρα (μπάσο), μέσα από μια διαδικτυακή συναυλία, ζωντάνεψαν τη σκηνή του Principal Club της Θεσσαλονίκης. Η συναυλία η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του «STAGES A/LIVE», προβλήθηκε στο κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση στο Youtube. Με το τέλος της, ολόκληρη η συναυλία αναρτήθηκε και είναι διαθέσιμη προς το κοινό.

Λίγα λόγια / σχόλιο για τη συναυλία:

Παρακολούθησα τη συναυλία την ημέρα και ώρα προβολής της, σαν τον παλιό καλό καιρό που ανυπομονούσες να ξεκινήσει η αγαπημένη σου σειρά / εκπομπή στην τηλεόραση. Μπορώ να τη χαρακτηρίσω ως την καλύτερη κυριακάτικη ψυχοθεραπεία.

Η συναυλία αποτελείται από 13 κομμάτια και έχει συνολική διάρκεια λίγο λιγότερο από 1 ώρα. Η ομολογουμένως ονειρική, δίχως χρώμα εικόνα και ο ζωντανός φωτισμός με τις σκιές που δημιουργεί είναι μερικά από τα στοιχεία που τονίζουν τη νέα δυναμική των τραγουδιών του Παύλου Παυλίδη. Ο Χρήστος Σαρρής, ο οποίος κινηματογράφησε και σκηνοθέτησε τη συναυλία μαζί με την υπόλοιπη ομάδα παραγωγής, σου απαγορεύει διακριτικά να αρκεστείς στο να ακούσεις απλά τη συναυλία. Αναμφισβήτητα, το οπτικό κομμάτι αποτελεί δικαίως ισότιμο κομμάτι της εμπειρίας.

Το Ίδρυμα Ωνάση όταν ανακοίνωσε τη συναυλία, μεταξύ άλλων είχε αναφέρει «Μέχρι να καταφέρουμε να βρεθούμε και πάλι όλοι μαζί σε κάποιο live, η μουσική μάς φέρνει λίγο πιο κοντά, ακόμη κι αν είμαστε μακριά». Είμαι βεβαίως πλέον, ότι είχε απόλυτο δίκαιο, καθώς η συγκεκριμένη συναυλία σου επιτρέπει να ταξιδέψεις στον μαγικό κόσμο του Παύλου Παυλίδη ή καλύτερα «στη χώρα που χορεύουν όλη μέρα».

*Η συναυλία θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 9 Μαΐου 2021.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ