Η χαλάρωση του lockdown στη Βρετανία και ο συνωστισμός που προκλήθηκε

Εικόνες -προ πανδημίας- εποχής.

Article featured image
Article featured image

Φωτογραφίες: EPA


Τη Δευτέρα (12 Απριλίου), η Βρετανία έκανε το επόμενο, σημαντικό βήμα στη σταδιακή χαλάρωση του lockdown καθώς άνοιξαν οι χώροι εστίασης, τα κομμωτήρια και το λιανεμπόριο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον συνωστισμό στις εν λόγω επιχειρήσεις καθώς όλοι έσπευσαν να απολαύσουν αυτά που είχαν στερηθεί τους τελευταίους μήνες.



Από το πρωί της Δευτέρας, αρκετοί ήταν εκείνοι που επισκέφθηκαν τα μπαρ και τις παμπ για να απολαύσουν το ποτό τους. Μάλιστα σύμφωνα με τη Revolut, μέχρι το μεσημέρι η κίνηση σε αυτού του είδους τις επιχειρήσεις ήταν 150% πάνω σε σύγκριση με μια «κανονική» Δευτέρα. Οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν από τις παμπ της Βρετανίας, αν και δίνουν μια δόση αισιοδοξίας προκαλούν τεράστια ανησυχία καθώς στις πλείστες περιπτώσεις οι άνθρωποι φαίνεται να διασκεδάζουν χωρίς να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις.

estiatorio-londino.jpg


londino-diaskedasi.jpg


Ακόμη περισσότεροι ήταν αυτοί που «έτρεξαν» στα κομμωτήρια, ανάμεσά τους και ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον. Η κίνηση στα κομμωτήρια ήταν 500% αυξημένη σε σύγκριση με μια προ πανδημίας Δευτέρα. Επίσης, όπως αναμενόταν, ουρές σχηματίστηκαν έξω και από καταστήματα, τα οποία ήταν κλειστά τους προηγούμενους μήνες.

katastimata-oura-londino.jpg

Πηγή: LiFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ