13χρονος στις ΗΠΑ πυροβολήθηκε από αστυνομικό, ενώ σήκωνε τα χέρια ψηλά

Το βίντεο που δημοσιεύτηκε έχει προκαλέσει οργή.

Article featured image
Article featured image

Ο εισαγγελέας έχει δηλώσει ότι ο έφηβος στο Σικάγο ήταν οπλισμένος όταν σκοτώθηκε αλλά στο βίντεο δεν φαίνεται κάποιο όπλο.

Οι αρχές του Σικάγο έδωσαν χθες Πέμπτη στη δημοσιότητα το βίντεο από την κάμερα που φόραγε αστυνομικός όταν πυροβόλησε τραυματίζοντας θανάσιμα έναν ανήλικο, τον Άνταμ Τολέντο, 13 ετών, την 29η Μαρτίου, εικόνες που η δήμαρχος της τρίτης πολυπληθέστερης πόλης των ΗΠΑ χαρακτήρισε «απίστευτα οδυνηρές».

Στο βίντεο φαίνεται η καταδίωξη του έφηβου από τον αστυνομικό σ’ ένα δρομάκι, ακούγεται ο αστυνομικός να φωνάζει, να τον διατάσσει να σταματήσει και να του δείξει τα χέρια του. Τον πυροβολεί τη στιγμή που ο Άνταμ Τολέντο έχει σταματήσει και γυρίζει σηκώνοντας τα χέρια ψηλά. Ο εισαγγελέας είχε πει ότι ο έφηβος ήταν οπλισμένος όταν σκοτώθηκε. Δεν είναι ορατό όμως κανένα όπλο στα χέρια του στο βίντεο.

Προσοχή ακολουθούν σκληρές εικόνες.


Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου προτού δοθεί στη δημοσιότητα το οπτικό υλικό αυτό, η Λόρι Λάιτφουτ, η δήμαρχος του Σικάγο, είπε πως το βρήκε «απίστευτα οδυνηρό» και κάλεσε τους κατοίκους να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να εκφραστούν «ειρηνικά», την ώρα που η ένταση όσον αφορά την αστυνομική βία βρίσκεται ήδη στα ύψη στις ΗΠΑ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ