5 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζεις ότι έχουν απαγορευτεί στην Αμερική

Γνώριζες ότι στο Κάνσας, αν και δεν επιτρέπεται σε ανήλικους να αγοράζουν πλαστικά, επιτρέπεται η κατοχή αληθινού όπλου σε πολίτες άνω των 18 ετών;

Article featured image
Article featured image

Κεντρική Φωτογραφία: Paul Weaver / Unsplash

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, σύμφωνα με στίχο από τον Εθνικό Ύμνο της χώρας, είναι «η γη των ελευθέρων και η πατρίδα των γενναίων». Η αλλιώς, μια πατρίδα όπου σχεδόν οποιοσδήποτε μπορεί «ελεύθερα» να αγοράσει όπλα και να τα χρησιμοποιήσει «γενναία».

Από την αρχή της χρονιάς στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί πάνω από 130 ένοπλες επιθέσεις. Σύμφωνα με στοιχεία του CNN, από τις 16 Μαρτίου μέχρι σήμερα σημειώθηκαν πάνω από 45 επιθέσεις με τουλάχιστον 4 θύματα. Παράλληλα, η πολιτεία της Ιντιάνα ψήφισε την κατάργηση της άδειας που απαιτείται για κατοχή όπλου και το Κάνσας ψήφισε νομοσχέδιο για τη μείωση της νόμιμης ηλικίας οπλοκατοχής από τα 21 στα 18 έτη.

Παρόλα αυτά, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής απαγορεύονται κάποια (σαφώς) λιγότερο επικίνδυνα αντικείμενα και πράγματα. Ακολουθεί μια λίστα με 5 από αυτά.


1) Το κορνάρισμα μπροστά από σαντουιτσάδικα

sandwich
Φωτογραφία: Mae Mu / Unsplash

Στο Little Rock του Αρκάνσας είναι παράνομο να κορνάρεις μπροστά από καταστήματα πώλησης σάντουιτς ή οποιοδήποτε μέρος όπου σερβίροντας ποτά, μετά τις 21:00.


2) Τα σεξουαλικά βοηθήματα

dainis-graveris-JpJyxi633hs-unsplash(1).jpg
Φωτογραφία: Dainis Graveris / Unsplash

Στο Sandy Springs της Τζόρτζια, ο νόμος λέει ότι «οποιαδήποτε συσκευή που έχει σχεδιαστεί ή διατίθεται στην αγορά με σκοπό τη διέγερση των ανθρώπινων γεννητικών οργάνων είναι άσεμνο υλικό» και απαγορεύεται.


3) Ψεύτικα όπλα

kolby-milton-njOuW7E1y5g-unsplash.jpg
Φωτογραφία: Kolby Milton / Unsplash

Στο Κάνσας, αν και δεν επιτρέπεται σε ανήλικους να αγοράζουν πλαστικά, επιτρέπεται η κατοχή αληθινού όπλου σε πολίτες άνω των 18 ετών.4) Το μπρι

Depositphotos_12777142_xl-2015-1024x683.jpg

Κάθε τυρί ηλικίας κάτω των 60 ημερών που εισάγεται ή πωλείται στις ΗΠΑ πρέπει να παρασκευάζεται με παστεριωμένο γάλα. Αυτό σημαίνει ότι απαογεύονται πολλά είδη τυριών, συμπεριλαμβανομένου του μπρι.


5) Τα ψηλοτάκουνα

amanda-vick-Az3yuE3out0-unsplash.jpg
Φωτογραφία: Amanda Vick / Unsplash

Στο Κάρμελ της Καλιφόρνια, χρειάζονται άδεια για να περπατάνε στον δρόμο με τακούνια ύψους άνω των πέντε εκατοστών.

Πηγή: LiFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ