Το χάπι της Pfizer κατά του κορωνοϊού ενδέχεται να είναι έτοιμο φέτος

Σε εξέλιξη οι μελέτες.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική Φωτογραφία: Christina Victoria Craft / Unsplash


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι δοκιμές της Pfizer, για το χάπι που θα αποτελέσει μια νέα πιθανή θεραπεία για τον κορωνοϊο. Μάλιστα, σύμφωνα με σχετική έκθεση που εξέδωσε η εταιρεία, το χάπι ενδέχεται να είναι έτοιμο εντός της τρέχουσας χρονιάς, εάν βέβαια οι δοκιμές είναι επιτυχείς. Οι δοκιμές βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη με εθελοντές ηλικίας 18 έως 60 ετών στις ΗΠΑ και στις Βρυξέλλες και αναμένεται να ολοκληρωθούν στα μέσα Ιουλίου.

Σε σχετικό άρθρο της Telegraph αναφέρεται ότι «το αντιιικό φάρμακο, PF-07321332, έχει σχεδιαστεί για να προσβάλλει τον κορμό, τη «σπονδυλική στήλη» του ιού SARS-CoV-2 προκειμένου να αποτρέψει την αναπαραγωγή του στη μύτη, το λαιμό και τους πνεύμονες». Με τη σειρά του ο ο Mikael Dolsten, ο οποίος ηγείται του παγκόσμιου τμήματος έρευνας, ανάπτυξης και ιατρικής της Pfizer, δήλωσε «Έχουμε σχεδιάσει το PF-07321332 ως μια πιθανή στοματική θεραπεία που θα μπορούσε να συνταγογραφηθεί στις πρώτες ενδείξεις της λοίμωξης, χωρίς να απαιτείται από τους ασθενείς να νοσηλεύονται».

Η φαρμακευτική εταιρεία δήλωσε επίσης ότι η πρώτη φάση της δοκιμής έχει σχεδιαστεί για να εξετάσει την ανεκτικότητα του φαρμάκου αλλά και τις «σημαντικές παρενέργειες» που ενδεχομένως παρουσιάσει. Βασική πτυχή και πώς αισθάνονται οι άνθρωποι μετά τη λήψη του. Η δεύτερη φάση θα μελετήσει τον τρόπο με τον οποίο οι συμμετέχοντες αντιδρούν σε πολλαπλές δόσεις, ενώ η τρίτη θα εξετάσει τον αντίκτυπο του φαρμάκου σε συνδυασμό με το φαγητό, σύμφωνα με την αναφορά. Ωστόσο, θα χρειαστούν περισσότερες δοκιμές για να προσδιοριστεί πώς λειτουργεί το φάρμακο σε άτομα που έχουν μολυνθεί με COVID-19.

Εάν τα αποτελέσματα των δοκιμών είναι πολλά υποσχόμενα, τότε το χάπι κατά του κορωνοϊού θα μπορούσε να είναι διαθέσιμο αργότερα μέσα στο 2021, αναφέρει η έκθεση της εταιρείας.

Πήγη: in.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ