Σύλληψη πέντε ατόμων για την απαγωγή των γαλλικών μπουλντόγκ της Lady Gaga

Τρεις κατηγορούνται ως δράστες και δύο ως συνεργοί για την απαγωγή των δύο γαλλικών μπουλντόγκ.

Article featured image
Article featured image

Η απαγωγή των δύο σκύλων της Αμερικανίδας τραγουδοποιού έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν οι δράστες είχαν πυροβολήσει στο στήθος τον Ryan Fischer, τον άνθρωπο που έβγαζε βόλτα τα σκυλιά της Lady Gaga, και ακολούθως απήγαγαν τα σκυλιά της, τον Koji και τον Gustav.

Ο Fischer υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση όπου του αφαιρέθηκε μέρος του πνεύμονα.

Την Πέμπτη η αστυνομία του Λος Άντζελες ανακοίνωσε ότι είχε απαγγείλει κατηγορίες σε τρεις υπόπτους ως δράστες της επίθεσης, καθώς και δύο άλλους ως συνεργούς.

Οι James Jackson, Jaylin White και Lafayette Whaley - ηλικίας 18, 19 και 27 ετών, αντίστοιχα - κατηγορούνται για απόπειρα δολοφονίας και ληστεία.

Οι αξιωματικοί απήγγειλαν κατηγορίες και στον 40χρονο Harold White, πατέρα του Jaylin, και την 50χρονη Jennifer McBride, για συνέργεια σε απόπειρα δολοφονίας.

Η McBride επέστρεψε τα σκυλιά στην αστυνομία δύο ημέρες μετά την κλοπή, αφού η Lady Gaga είχε προσφέρει λύτρα 500.000 δολαρίων.

«Οι ντετέκτιβ μπόρεσαν να αποδείξουν ότι η Jennifer McBride είχε σχέση με τον Harold White», ανέφερε δελτίο της αστυνομίας του Λος Άντζελες.

Και οι τέσσερις άντρες που κατηγορήθηκαν είναι αποδεδειγμένα «μέλη της συμμορίας», σύμφωνα με τη δήλωση της αστυνομίας, χωρίς ωστόσο να παρατίθενται περεταίρω λεπτομέρειες.

Η αστυνομία εικάζει ότι οι δράστες δε γνώριζαν ότι ο Fischer εργαζόταν για την Lady Gaga, όταν του επιτέθηκαν.

Ωστόσο, τα στοιχεία δείχνουν ότι ήξεραν «τη μεγάλη αξία της ράτσας των σκύλων, που ήταν το κίνητρο για τη ληστεία».

Ο Fisher, που είχε αναλάβει τη φροντίδα των σκύλων, τα είχε βγάλει βόλτα το βράδυ σε μία κατοικημένη περιοχή στο Χόλυγουντ, όταν ένα αυτοκίνητο σταμάτησε δίπλα του και δύο άνδρες απαίτησαν να του δώσει τους σκύλους.

Στη συνέχεια δέχθηκε έναν πυροβολισμό από τους δράστες, οι οποίοι διέφυγαν με δύο από τα τρία σκυλιά. Το τρίτο βρέθηκε αργότερα από την αστυνομία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ