Οι κρατούμενοι Γρηγόρης, Ιορδάνης και Adeoye στέλνουν τα μηνύματά τους στην κοινωνία [ΒΙΝΤΕΟ]

Μεταφέροντας τις ιστορίες τους, στο πλαίσιο μιας μικρής εκδήλωσης που διοργάνωσε η Διεύθυνση του Τμήματος Φυλακών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού.

Article featured image
Article featured image

Σεβασμός στη διαφορετικότητα - Όχι στις διακρίσεις, τον εκφοβισμό και την ταμπελοποίηση.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού (21/3), μοναδικοί άνθρωποι -έγκλειστοι και ελεύθεροι-, διαφορετικοί αλλά ίσοι, μοιράστηκαν μεταξύ τους, σε μια εκδήλωση στις Φυλακές, τα κοινά και διαφορετικά χαρακτηριστικά τους, τη μοναδικότητά τους, καθώς και τις προσωπικές τους εμπειρίες σχετικά με τον ρατσισμό και ανελέητο ψυχολογικό και λεκτικό εκφοβισμό που υπέστησαν και συνεχίζουν να βιώνουν λόγω της μοναδικότητάς τους, η οποία δυστυχώς δεν τυγχάνει σεβασμού από όλους τους συνανθρώπους μας, στην ελεύθερη κοινωνία. Παράλληλα, τα θετικά μηνύματα από την εκδήλωση ήταν η εσωτερική δύναμη που άντλησαν οι συμμετέχοντες από όλο αυτό.

Οι φιλοξενούμενες του Τμήματος Φυλακών, Μαρία Λοίζου, Στέλλα Μιχαήλ και Νικολέττα Λειβαδιώτη, τιμήθηκαν από τη Διευθύντρια των Φυλακών, η οποία τις ευχαρίστησε για τα μαθήματα ζωής που δίνουν καθημερινά, καθώς και της εσωτερικής δύναμης που εμπνέουν συμβάλλοντας στην αναθεώρηση της κοσμοθεωρίας όλων μας.

Μηνύματα προς την κοινωνία έστειλαν και οι κρατούμενοι, Γρηγόρης, Ιορδάνης και Adeoye, μεταφέροντας τις δικές τους ιστορίες, και έξι διαφορετικοί άνθρωποι φώναξαν όχι στις διακρίσεις, τον εκφοβισμό και την ταμπελοποίηση.

Πιο κάτω το βίντεο από την εκδήλωση και τα μηνύματα των συμμετεχόντων:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ