Μια ποιήτρια στο εξώφυλλο της Vogue

Η Amanda Gorman φωτογραφήθηκε από τη σπουδαία Annie Leibovitz και γίνεται η πρώτη ποιήτρια που φιγουράρει στο cover της αμερικανικής Vogue.

Article featured image
Article featured image

Λίγους μήνες μετά την εμφάνισή της στην ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν, που εκτόξευσε τη φήμη της, η 23χρονη ποιήτρια φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο της «βίβλου» της μόδας, φορώντας δημιουργία του Virgil Abloh, του οίκου Louis Vuitton.



Η ποιήτρια μάλιστα είναι και στο δεύτερο εξώφυλλο του περιοδικού για το τεύχος του Μαΐου.


«Ποιήτρια, ακτιβίστρια, φαινόμενο», είναι ο τίτλος της Vogue για την Amanda Gorman, ενώ σε ανάρτηση για το εξώφυλλο το περιοδικό προσθέτει και τον χαρακτηρισμό «style icon» για την 23χρονη και παρατηρεί ότι έχει εξελιχθεί σε πολλά περισσότερα από μία «σταρ της λογοτεχνίας».

«Τιμή μου να είμαι η πρώτη ποιήτρια στο εξώφυλλο της Vogue και τι χαρά να το κάνω αυτό φορώντας έναν μαύρο σχεδιαστή», αναφέρει η ίδια η 23χρονη σε ανάρτησή της στα social media, ενώ το περιοδικό έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο από τη στιγμή που η Gorman είδε για πρώτη φορά το εξώφυλλο, σε τηλεδιάσκεψη με τη μητέρα της.


Στην ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν τον Ιανουάριο η Αμάντα Γκόρμαν απήγγειλε το ποίημά της «The Hill We Climb» και έκλεψε τις εντυπώσεις, όχι μόνο με τους στίχους της αλλά και με τις ενδυματολογικές επιλογές της. Από τότε η απόφοιτη του Χάρβαρντ βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, ενώ υπέγραψε συμβόλαιο και με ένα από τα μεγαλύτερα πρακτορεία μοντέλων στον κόσμο, το IMG Models.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ