Διαδικτυακή συζήτηση με θέμα «Η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα στην Κύπρο σήμερα»

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Ομοφοβίας, της Τρανσφοβίας και της Αμφιφοβίας (IDAHO), ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου διοργανώνει διαδικτυακή συζήτηση (#YouthCast) με θέμα την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα στην Κύπρο, τη Δευτέρα 17 Μαΐου, στις 20:00.

Article featured image
Article featured image

Σκοπός αυτής της συζήτησης, είναι να αναδειχθούν, μέσα από ακόμη ένα #YouthCast, οι κατακτήσεις, οι στόχοι, και οι επιδιώξεις της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ, ενδυναμώνοντας τη φωνή των ατόμων που ανήκουν σ’ αυτή, για μια Κύπρο χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις. Τα θέματα που θα συζητηθούν θα αφορούν στο σύμφωνο συμβίωσης, τα pride, την ομοφοβία και τις διακρίσεις στην εκπαίδευση και άλλα θέματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα της κοινότητας, καθώς και τον τρόπο που παρουσιάζονται στα μέσα μαζικής επικοινωνίας προς το κοινό που τα παρακολουθεί.

Με αυτή την ενέργεια, ο ΟΝΕΚ συνεχίζει τη προσπάθεια του για καταπολέμηση των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου στηρίζοντας τις προσπάθειες της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Στη ζωντανή συζήτηση θα συμμετάσχουν οι Μόνικα Παναγή (Πρόεδρος Accept ΛΟΑΤΙ Κύπρου), Έρικ Κάρουλλας (Μέλος της Τρανς Κοινότητας) και Στάλω Λέστα (Ερευνήτρια / Εκπαιδεύτρια).

Συντονίζει η δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» Δέσποινα Ψύλλου.

Την συζήτηση μπορείτε να την παρακολουθήσετε ζωντανά μέσω της σελίδας του ΟΝΕΚ στο Facebook και όλα τα επεισόδια του #YouthCast μπορείτε να τα βρείτε στο Spotify.

Facebook - Twitter panel.png



Κεντρική φωτογραφία: Sushil Nash / Unsplash

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ