Σκληρές εικόνες από τη νέα τραγωδία στη Μεσόγειο

Νεκρά μωρά και μικρά παιδιά στις ακτές της Λιβύης.

Article featured image
Article featured image

Φωτογραφίες μωρών και μικρών παιδιών, τα πτώματα των οποίων έχουν ξεβραστεί στις ακτές της Λιβύης, έδωσαν στη δημοσιότητα ανθρωπιστικές οργανώσεις, επισημαίνοντας με τον πλέον τραγικό τρόπο την συνεχιζόμενη ανθρώπινη τραγωδία που εκτυλίσσεται στη Μεσόγειο για όλους εκείνους που προσπαθούν να προσεγγίσουν τα παράλια της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τις οργανώσεις, τα παιδιά ταξίδευαν με τους γονείς τους σε μια από τις πολλές λέμβους που απέπλευσαν από τη Λιβύη τις τελευταίες ημέρες.

«Είμαι ακόμα σοκαρισμένος από τη φρίκη αυτών των εικόνων», έγραψε στο twitter o Όσκαρ Καμπς, ιδρυτής της Proactiva Open Arms. «Αυτά τα μικρά παιδιά και οι γυναίκες είχαν όνειρα και φιλοδοξίες για τη ζωή τους».


Η Νάνσι Πόρσια, ιταλίδα δημοσιογράφος που ειδικεύεται σε θέματα που αφορούν τη Λιβύη ανέφερε, σύμφωνα με τον Gurrdian, πως τα πτώματα εντοπίστηκαν σε μια παραλία στη Ζουβάρα το Σάββατο, συλλέχθηκαν από τον στρατό και θάφτηκαν στο κοντινό νεκροταφείο Αμπού Καμάς. Εκπρόσωπος της υπηρεσίας μετανάστευσης του ΟΗΕ στην Ιταλία δήλωσε ότι δεν είναι σαφές πότε τα θύματα αναχώρησαν από τη Λιβύη ή τι συνέβη στο σκάφος που επέβαιναν.


Οι εικόνες, θύμισαν την περίπτωση του μόλις τριών ετών Αϊλάν Κουρντί, το κορμάκι του οποίου βρέθηκε μπρούμυτα, μισοθαμμένο στην άμμο σε μια τουρκική ακτή το 2015. Η φωτογραφία ρίγη συγκίνησης, θλίψη και οργή παγκοσμίως.

Σύμφωνα με την υπηρεσία μετανάστευσης του ΟΗΕ, περί τα 630 άτομα πέθαναν από τις αρχές του έτους προσπαθώντας να φτάσουν στην Ευρώπη.




Πηγές: Politis / Guardian / Ansa / huffingtonpost.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ