Σχέδια για άγαλμα ύψους 40 μέτρων που θα «κοιτάζει» το λιμάνι της Κερύνειας

Ο εμπνευστής του αγάλματος με την ονομασία «Ευγενής Αγρότης», θέλει, λέει, να είναι πιο ψηλό από το άγαλμα του Χριστού του Λυτρωτή στο Ρίο ντε Τζανέιρο και πιο ψηλό από το Άγαλμα της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη (το σώμα του οποίου είναι 33 μέτρα).

Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με πληροφορίες που υπάρχουν στην ιστοσελίδατου πρότζεκτ, για το θέμα που ανέδειξε η Cyprus-Mail, το άγαλμα που απεικονίζει έναν σκυφτό μυστακοφόρο αγρότη και ονομάστηκε Ευγενής Αγρότης, έχει ως στόχο «να γιορτάσει και να αναδείξει την εσωτερική ευγένεια των απλών ανθρώπων».


κατεχομενα_αγαλμα_2.jpg


Σύμφωνα πάντα με την ιστοσελίδα του, ο Erbil Arkin, ιδρυτής του Arucad University of Creative Arts and Design, εμπνεύστηκε το πρότζεκτ από την επίσκεψή του στο Ρίο ντε Τζανέιρο, βλέποντας το άγαλμα του Χριστού του Λυτρωτή, εξ ου και υπέβαλε την πρόταση για τη δημιουργία του εν λόγω αγάλματος στην κατεχόμενη Κερύνεια, πάνω στον Πενταδάκτυλο.


κατεχομενα_αγαλμα_5.jpg


κατεχομενα_αγαλμα_4.jpg


Αναφέρεται επίσης ότι: «Σε μια χώρα που γνώρισε διχασμούς και συγκρούσεις στο παρελθόν της, ένας ενοποιητικός παράγοντας ήταν ότι, πριν από μερικές γενιές, σχεδόν όλοι οι Κύπριοι ήταν γιοι και κόρες γεωργών, κτηνοτρόφων και αγροτών».

κατεχομενα_αγαλμα_3.jpg


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ