Όταν μας έντυναν οι (υπέροχες) μαμάδες μας

Έξι ενήλικες θυμούνται, με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας, τα πιο αστεία outfit των παιδικών τους χρόνων.

Article featured image
Article featured image


Με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας ζητήσαμε από άτομα να αφήσουν κατά μέρος τις ντροπές και να μας στείλουν τις πιο αστείες αμφιέσεις που οι μαμάδες τους επέλεξαν για τους ίδιους. Οι περισσότερο τολμηροί, λοιπόν, ανέσκαψαν στα άλμπουμ της παιδικής τους ηλικίας και βρήκαν «θησαυρούς»!


valery.jpg


«Τότε που η μάμμα μου έκαμνε colour blocking (πάνω μoυ), πριν το colour blocking».

Valery, 32



Γιάννα1.jpg


«Έψαξα αρκετά για να έβρω έστω και μια φωτογραφία που εκείνη την ζοφερή περίοδο της ζωής μου. Ήθελα τόσο πολύ να τις εξαφανίσω που δεν θυμόμουν που τις είχα βάλει. Φαντάζομαι πως κοιτάζοντας το outfit της φωτογραφίας, εύκολα μπορεί κάποιος να καταλάβει το γιατί. Και τραπεζομάντηλο και ποδιά. Απορώ πως δεν μου έβαλε και αλατοπίπερο και να με στείλει σε ταβέρνα».

Γιάννα, 30



Ελένη.jpg


«Οκ, το outfit το δέχομαι. Ένα απλό μπλε royal, λογικά για γάμο ή βάφτιση. Το κούρεμα όμως; Εννοώ αλήθεια, γιατί αυτό το κούρεμα με τις μύτες και τον όγκο από πάνω».

Ελένη, 26



Μελίντα.jpg


«Ευτυχώς δεν με άφηνε να κυκλοφορώ έτσι έξω στον κόσμο, αλλά με άφηνε να δοκιμάζω διάφορα στυλ μέχρι να καταλήξω στο δικό μου. Εδώ από μία εμφάνισή μου σε catwalk του GNTM».

Μελίντα, 31



183580172_1570583633148678_3541486524542249018_n.jpg


«Έθελα να ντυθώ Μπάτμαν... Άρκησεν να με πάρει στο Τιπ Τοπ τζαι στον Μίτσιγγα... Ελείψαν ούλλα τζαι τελικά έντυσέν με λεοπάρδαλη... Όι τίγρη, σε παρακαλώ! Λεοπά!! Όπως τα τακκούνια της!».

Γιώργος, 33



183567195_1413939978981525_6163737288430126624_n.jpg


«Μπορεί εύκολα κάποιος να καταλάβει τους λόγους που έχω αυτήν την έκφραση στο πρόσωπό μου. Μάλλον κάποιος έφερέ μου καθρέφτη τζαι είδα μαλλί και ντύσιμο».

Παναγιώτης, 35



Ήξερες ότι...

Τα πρώτα βήματα για να καθιερωθεί η Γιορτή της Μητέρας έγιναν από την Άννα Τζάρβις. Μετά τον θάνατο της μητέρας της το 1905, η ακτιβίστρια ήθελε να τιμήσει τη μνήμη της γυναίκας που την έφερε στη ζωή, η οποία βοηθούσε τη δεκαετία του 1850 τις μητέρες να φροντίζουν σωστά τα παιδιά τους, για να μειωθεί το ποσοστό βρεφικής θνησιμότητας, σύμφωνα με το National Geographic.

Την επόμενη χρονιά, η Τζάρβις κάλεσε φίλους στην εκκλησία της στο Γκράφτον, την πρώτη Κυριακή του Μαΐου, για να τιμήσουν τη μνήμη της μητέρας της. Έδωσε ένα λευκό γαρύφαλλο σε κάθε μητέρα στην εκκλησία, το οποίο σύμφωνα με εκείνη «συμβόλιζε την αλήθεια, την αγνότητα και τη φιλευσπλαχνία της μητρικής αγάπης».

Η Άννα Τζάρβις εργάστηκε σκληρά, για να καθιερωθεί μια ημέρα για τον εορτασμό της μητέρας. Εκείνη την εποχή εργαζόταν σε διαφημιστικό τμήμα ασφαλιστικής εταιρείας στη Φιλαδέλφεια. Έγραψε επιστολές σε εκκλησίες και πολιτικούς, ενώ ζήτησε τη βοήθεια του Τζον Γουαναμέικερ, πρωτοπόρου του μάρκετινγκ και του επιχειρηματία Χένρι Χάινζ.

Έπειτα από τις προσπάθειές της με ψήφισμα του Κογκρέσου καθιερώθηκε η δεύτερη Κυριακή του Μαΐου ως ημέρα της μητέρας. Στις 9 Μαΐου 1914 ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Γούντροου Γουίλσον κήρυξε την Ημέρα της Μητέρας ετήσια εθνική γιορτή.

Στην αρχαία Ελλάδα την άνοιξη τιμούσαν την Γαία, που συμβόλιζε την μητέρα όλων, θεών και ανθρώπων και στη συνέχεια τη Ρέα, σύζυγο του Κρόνου, μητέρα του Δία και θεά της γονιμότητας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ