Ξεκίνησε η απομάκρυνση των κιγκλιδωμάτων στο οδόφραγμα Λήδρας

15 μήνες μετά το κλείσιμό τους και εν αναμονή της ανακοίνωσης από τα Ηνωμένη Έθνη για το ενδεχόμενο ανοίγματός τους την ερχόμενη Παρασκευή, όπως ακούγεται, ξεκίνησαν ήδη να απομακρύνονται κάποια κιγκλιδώματα.

Article featured image
Article featured image

Μετά την κατ’ αρχήν συμφωνία της Κυριακής μεταξύ των δύο πλευρών, όπως τα οδοφράγματα ανοίξουν την ερχόμενη Παρασκευή, 15 μήνες μετά που έκλεισαν, σήμερα στις 12:30 πραγματοποιείται η νέα τηλεδιάσκεψη μεταξύ των διαπραγματευτών Ανδρέα Μαυρογιάννη και Ερκιούν Ολγκιούν με την παρουσία της ειδικής Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ Ελίζαμπεθ Σπέχαρ με στόχο την επίτευξη οριστικής συμφωνίας για άνοιγμα των οδοφραγμάτων.

193912978_1930909023734446_567605396049658162_n.jpg

Φωτογραφίες: Socrates Stratis

Στόχος είναι να ανοίξουν τα οδοφράγματα την ερχόμενη Παρασκευή περιλαμβανομένου του σημείου διέλευσης της οδού Λήδρας, ενώ για τη διέλευση φαίνεται πως προκρίνεται ως προαπαιτούμενο η προσκόμιση αρνητικού PCR ή rapid test τριών ημερών.

Σε περίπτωση συμφωνίας, πάντως, που είναι και το πιο πιθανό σενάριο, θα υπάρξει ανακοίνωση από τα Ηνωμένα Έθνη.

Όπως φαίνεται πάντως και στις φωτογραφίες, έχει ξεκινήσει ήδη η απομάκρυνση των κιγκλιδωμάτων από το οδόφραγμα της Λήδρας, ενώ προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει και σε άλλα σημεία διέλευσής.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ