Ο Μάκης Γιαννίκογλου απλώς ζήτησε συγγνώμη

Από τη Δήμητρα, την Ελένη, τον Βαγγέλη και την Καρολάιν.

Article featured image
Article featured image

Ο Μάκης Γιαννίκογλου αγωνίζεται στην Λιθουανική Σούντουβα. Μετά το τέλος της αναμέτρησης με τη Νταίναβα, αποχαιρέτησε με τον δικό του τρόπο τους αδικοχαμένους συμπολίτες του.

«Γιακουμάκης, Ε. Τοπαλουδη, Δήμητρα, Καρολάιν, καλό ταξίδι... Συγνώμη».

Ο πρώην πορτιέρο της ΑΕΚ, του ΠΑΣ Γιάννινα, του Ηρακλή, του Φωκικού, της Καβάλας και της Ομόνοιας, έστειλε γερό μήνυμα αφύπνισης και αλληλλεγγύης προς τη «σάπια» κοινωνία που ζούμε.

Γράφει χαρακτηριστικά η Γιάννα Κούκα:

«Είπε στα δολοφονημένα αδέλφια μας από τα χέρια της πατριαρχίας και της ματσίλας, από τα χέρια της αδιαφορίας του κόσμου, ‘Καλό ταξίδι’.

Δεν ρώτησε τι φορούσαν, τι ήθελαν έξω τέτοια ώρα, τι έγραφαν στα ημερολόγιά τους, τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις, ταυτότητές τους, αν προκάλεσαν τους θανάτους τους, αν έκαναν κάτι λάθος -αν δεν έκαναν. Αυτό εδώ το αγόρι δεν έκανε victim blaming, δεν διαμαρτυρήθηκε για εκείνον, δεν φώναξε not all men, δεν έχασε χρόνο να διαφωνεί αν θα την πούμε γυναικοκτονία.

Αυτό εδώ το αγόρι είναι όπως θα έπρεπε να είναι τα αγόρια του κόσμου. Που απλώς ζητάνε συγγνώμη από τα κορίτσια και τις θηλυκότητες που χέρι άνδρα τις σκότωσε με χίλιους τρόπους».

Τέτοιους ποδοσφαιριστές θέλουμε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ