Η Μαρίνα Αργυρού θα είναι η πρώτη γυναίκα μέλος του Δ.Σ. στην ιστορία της ΕΑΚ

Όλες οι υποψηφιότητες για το νέο Δ.Σ. της ΕΑΚ.

Article featured image
Article featured image


Με τον Ηρόδοτο Μιλτιάδους να συνεχίζει στην προεδρία και το Διοικητικό Συμβούλιο αλλαγμένο κατά δύο πρόσωπα, θα πορευτεί η Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου στην τριετία 2021-2024, κατά την οποία υπάρχουν δύο σημαντικά ορόσημα: η συμπλήρωση 50 χρόνων ζωής της ΕΑΚ το 2023 και ο εορτασμός των 100 χρόνων από την ίδρυση της Παγκόσμιας Ένωσης Αθλητικών Συντακτών το 2024.

Το απόγευμα της Τετάρτης (23/6 – 18:00) έληξε η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων ενόψει της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Οργάνωσης η οποία είναι φέτος εκλογική και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή (25/6) στη Δημοσιογραφική Εστία στη Λευκωσία.

Μοναδική υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου είναι αυτή του Ηρόδοτου Μιλτιάδους, ο οποίος επανεκλέγεται για δεύτερη θητεία –πρώτη υπήρξε η τριετία 2018-2021.

Για τις επτά θέσεις Επαγγελματικών Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου υπάρχουν ισάριθμες υποψηφιότητες. Πρόκειται για πέντε μέλη από το απερχόμενο Δ.Σ. και συγκεκριμένα τους Μικαέλο Παπαδάκη, Ανδρέα Παυλίδη, Κωνσταντίνο Σκαμπύλη, Στέλιο Στέλιου και Μάριο Χατζηστυλλή αλλά και δύο νέα μέλη, την Μαρίνα Αργυρού –που θα είναι και η πρώτη γυναίκα μέλος του Δ.Σ. στην ιστορία της ΕΑΚ και τον Μιχάλη Αριστείδου.

Μοναδική υποψηφιότητα για τη θέση του εκπροσώπου των Μη Επαγγελματικών μελών στο Δ.Σ. είναι αυτή του Κυριάκου Κτωρίδη ο οποίος και επανεκλέγεται.

Ο βοηθός Γενικός Γραμματέας Κώστας Καλλής και ο βοηθός Ταμία Ανδρέας Μαύρος δεν υπέβαλαν υποψηφιότητα και κατ’ επέκταση δεν συνεχίζουν στο Διοικητικό Συμβούλιο μετά από τριετή, παραγωγική θητεία. Η ΕΑΚ ευχαριστεί τους Κώστα Καλλή και Ανδρέα Μαύρο για την πολύτιμη συνεισφορά τους στην Οργάνωση.

Ως εκ των πιο πάνω, στη Γενική Συνέλευση της Παρασκευής (25/6) δεν θα στηθούν κάλπες, ενώ οι εργασίες της Συνέλευσης θα ξεκινήσουν μια ώρα αργότερα από τον αρχικό προγραμματισμό και συγκεκριμένα στις 19:00 αντί στις 18:00.

Μετά το πέρας της συνέλευσης, θα ακολουθήσει δείπνο για όλα τα μέλη της ΕΑΚ, στο εστιατόριο ESOBGA στο Στρόβολο.


εακ_21.jpg

Στην κεντρική εικόνα είναι η Μαρίνα Αργυρού (φωτογραφία: Σάκης Σαββίδης)


Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

  1. Απολογισμός του διοικητικού συμβουλίου για τα πεπραγμένα μεταξύ Σεπτεμβρίου 2020 και Ιουνίου 2021
  2. Ταμειακή έκθεση
  3. Ανακήρυξη νέων Τακτικών Μελών
  4. Συζήτηση και διάφορα
  5. Εκλογή Πειθαρχικού Συμβουλίου, δευτεροβάθμιου πειθαρχικού Σώματος και εξελεγκτικής επιτροπής για την τριετία 2021-2024
  6. Ανακήρυξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου για την τριετία 2021-2024

Η παρουσία των αθλητικών συντακτών είναι απαραίτητη.

Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Οι παρευρισκόμενοι καλούνται να τηρούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και προστασίας από την πανδημία του ιού COVID-19.

Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ