Πυρκαγιές στις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου

Σε κινητοποίηση είναι από το μεσημέρι του Σαββάτου πυροσβεστικές δυνάμεις.

Article featured image
Article featured image

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στις 14:45 παρά το χωριό Τάλα της Επαρχίας Πάφου. Στο σημείο βρίσκονται τρία στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα από τους πυροσβεστικούς σταθμούς Πάφου.


Ενεργοποιήθηκαν επίσης τα δύο εκμισθωμένα ελικόπτερα τα οποία κατευθύνονται για ρίψεις νερού καθώς και ένα αεροσκάφος του Τμήματος Δασών. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι  η πυρκαγιά βρίσκεται κοντά σε κατοικίες.


Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου Ανδρέα Κεττή, έγιναν προκαταρκτικά κάποιες εκκενώσεις κατοικιών μετά από προτροπή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

160d719a4c0b21.jpg



Πυρκαγιά στο χωριό Αρακαπάς στη Λεμεσό


Σε κινητοποίηση είναι από το μεσημέρι του Σαββάτου πυροσβεστικές δυνάμεις για κατάσβεση φωτιάς που ξέσπασε παρά το χωριό Αρακαπάς της Επαρχίας Λεμεσού. Προστατεύτηκαν κατοικίες και η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη, αναφέρει η Πυροσβεστική Υπηρεσία.


Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, η φωτιά ξέσπασε πέντε λεπτά μετά τις 12.00 το μεσημέρι και για την κατάσβεσή της επιχειρούν έξι στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα από τους Σταθμούς Λεμεσού και έξι πυροσβεστικά οχήματα από το Τμήμα Δασών.


Επιπρόσθετα επιχειρούν πέντε εναέρια μέσα, τρία αεροσκάφη του Τμήματος Δασών και τα δύο εκμισθωμένα ελικόπτερα της Δημοκρατίας. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης κατά την εξέλιξη της πυρκαγιάς προστάτευσαν κατοικίες του χωριού Αρακαπάς, σύμφωνα με τον κ. Κεττή.


Η πυρκαγιά, προσθέτει, αναπτύχθηκε και σε ποταμό με ψηλή βλάστηση και έχει οριοθετηθεί επί του παρόντος και είναι διαχειρίσιμη.

Πηγή: Sigmalive

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ