Συγκλονίζει η αυτοκτονία του 20χρονου Σεΐντ Βιζίν

«Είμαι μαύρος και ο κόσμος με κοιτάζει απαξιωτικά».

Article featured image
Article featured image

H αυτοκτονία του 20χρονου πρώην ποδοσφαιριστή της Μίλαν, Σεΐντ Βιζίν, συγκλονίζει τόσο την Ιταλία όσο και ολόκληρο τον κόσμο. Ο Σεΐντ είχε γεννηθεί στην Αιθιοπία και υιοθετήθηκε από Ιταλούς γονείς όταν ήταν επτά ετών. Για δύο χρόνια έπαιξε στην ομάδα νέων της Μίλαν, αλλά πριν από λίγο καιρό είχε αποφασίσει να αφιερωθεί στις σπουδές του.


Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, κύριο ρόλο στην αυτοκτονία του Σεΐντ, έπαιξε ο ρατσισμός πολλών ανθρώπων με τους οποίους ερχόταν σε επαφή. Σε γράμμα προς τους φίλους του και την ψυχολόγο του, ο 20χρονος είχε αποκαλύψει τον πόνο και την απογοήτευσή του, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός με αγαπούσαν όλοι. Όλοι μου απευθύνονταν με σεβασμό και περιέργεια. Τώρα είναι σαν να ανατράπηκαν όλα. Είχα καταφέρει να βρω δουλειά, αλλά αναγκάσθηκα να την εγκαταλείψω διότι πολλοί άνθρωποι -ιδίως ηλικιωμένοι- δεν ήθελαν να τους εξυπηρετήσω και με θεωρούσαν και υπεύθυνο για το ότι πολλοί Ιταλοί νέοι (λευκοί) δεν βρίσκουν δουλειά».«Δεν θα ξεχάσω ποτέ το χαμόγελό του και την όρεξη για ζωή που τον έκαναν να ξεχωρίζει. Ήταν ένας φίλος, ένα παιδί σαν και εμένα», δήλωσε ο τερματοφύλακας της Εθνικής Ιταλίας, Τζανλουίτζι Ντοναρούμα. Ο πρώην παίκτης της Γιoυβέντους και της Εθνικής Ιταλίας, Κλάουντιο Μαρκίζιο ανέφερε ότι «Μια χώρα η οποία ωθεί έναν νέο σε αυτή την ακραία πράξη, είναι μια χώρα που χρεοκόπησε».

Πηγή: LiFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ