Το νυφικό της πριγκίπισσας Νταϊάνα επιστρέφει μετά από 25 χρόνια στο Kensington Palace

Ίσως το πιο αναγνωρίσιμο νυφικό όλων των εποχών.

Article featured image
Article featured image

Το εμβληματικό νυφικό που φορούσε στον γάμο της με τον πρίγκιπα Κάρολο η Λαίδη Νταϊάνα Σπένσερ, στις 29 Ιουλίου 1981 στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου, εκτίθεται μετά από 25 χρόνια σε μια νέα έκθεση με ειδικά διαμορφωμένους χώρους στο Kensington Palace. Τελευταία φορά που το διάσημο φόρεμα είχε εκτεθεί στο Kensington Palace, δηλαδή το πρώην σπίτι της Νταϊάνα, ήταν το 1995.



Το νυφικό φόρεμα έμεινε στην ιστορία λόγω του όγκου αλλά και της κομψότητάς του – για τα δεδομένα της εποχής – και έγινε ένα από τα πιο διάσημα νυφικά όλων των εποχών. Το περίτεχνο φόρεμα σχεδιάστηκε από τον Ντέιβιντ και Ελίζαμπεθ Εμμάνουελ και είχε το πιο μακρύ πέπλο στη βασιλική ιστορία, το οποίο είχε ουρά μήκους 7,6 μέτρων και ήταν κεντημένο με 10.000 πούλιες με μαργαριτάρι. Είχε φουσκωτά μανίκια, εντυπωσιακή φούστα και περίτεχνα σχέδια στο μπούστο από αντίκες δαντέλες που ανήκαν στην γιαγιά του Καρόλου.


diana 2.jpg
Φωτογραφία: VICKIE FLORES/EPA-EFE/Shutterstock

dianna 1.jpg
Φωτογραφία: VICKIE FLORES/EPA-EFE/Shutterstock


Τα παιδιά της Νταϊάνα, οι πρίγκιπες Χάρι και Ουίλιαμ, δάνεισαν το φόρεμα στην έκθεση του Λονδίνου Royal Style in the Making, η οποία θα διαρκέσει έως τις 2 Ιανουαρίου 2022 και παρουσιάζει διάσημα βασιλικά ρούχα, κοσμήματα και αντικείμενα.

Πήγη: in.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ