Σύμφωνα με μελέτες τα κουτάβια γεννιούνται έτοιμα να αλληλεπιδράσουν με τους ανθρώπους

Έως και το 40% της ικανότητας ενός νεαρού σκύλου να επικοινωνεί με εμάς είναι γενετική.

Article featured image
Article featured image

Μία νέα έρευνα δείχνει πως η αλληλεπίδραση των κουταβιών με τους ανθρώπους είναι κάτι έμφυτο σε αυτά, αφού έως και το 40% της ικανότητας ενός νεαρού σκύλου να επικοινωνεί με εμάς είναι γενετική.

Η συγκεκριμένη μελέτη συμπεριλαμβάνει 375 κουτάβια με μέση ηλικία 8.5 εβδομάδων. Ζητήθηκε από αυτά να ολοκληρώσουν τυποποιημένες δραστηριότητες για να μετρηθεί η ανταπόκρισή τους στην ανθρώπινη επαφή και η θέλησή τους να συνεργαστούν. Χρησιμοποιώντας δεδομένα από παρατηρήσεις μεταξύ 2017 έως 2020, η ομάδα δημιούργησε ένα στατιστικό μοντέλο συγκρίνοντας τη γενετική με περιβαλλοντικούς παράγοντες, σε συνάρτηση με τη ράτσα, το φύλο και την ηλικία.

Τα κουτάβια ανταποδίδαν τα βλέμματα του ανθρώπου και χρησιμοποιούσαν επιτυχώς τις πληροφορίες που λαμβάναν. Τα νεαρά κουτάβια ανταποκρινόταν περισσότερο όταν ο χειριστής τους κοιτούσε ή έδειχνε ένα δοχείο που έκρυβε φαγητό, αν και ακολουθούσαν εντολές μόνο όταν το βλέμμα ή η κίνηση του χεριού συνοδευόταν από μία φωνητική εντολή. Όλα τα δεδομένα που προκύπτουν από τη νέα αυτή μελέτη, δείχνουν πως οι σκύλοι είναι βιολογικά προετοιμασμένοι για επικοινωνία με ανθρώπους, πριν να υπάρξει οποιαδήποτε εκπαίδευση ή δέσιμο με τον ιδιοκτήτη τους.

Τώρα οι ερευνητές θέλουν να ψάξουν για τα συγκεκριμένα γονίδια που επηρεάζουν την κοινωνική συμπεριφορά των κουταβιών. Μελλοντικές ανακαλύψεις θα είναι χρήσιμες για να καταλάβουμε την εξέλιξη και την εξημέρωση των σκύλων και τί ακριβώς τους οδήγησε να γίνουν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου».Κεντρική Φωτογραφία: Lydia Torrey / Unsplash

Πηγή: unboxholics

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ