H ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα για τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο

«Το έγκλημα αυτό δεν λέγεται “κακιά στιγμή”. Το έγκλημα αυτό λέγεται “γυναικοκτονία”».

Article featured image
Article featured image


Μια ακόμη γυναικοκτονία. Μια ακόμη γυναίκα δολοφονημένη από τον σύντροφό της. Ένας καυγάς που κατέληξε σε ένα ακόμη στυγερό έγκλημα. Η Γαρυφαλλιά, ένα «λουλούδι» 26 χρονών, εντοπίστηκε νεκρή, την Παρασκευή, στη θαλάσσια περιοχή «Λυγαριά», βορειοδυτικά της Φολέγανδρου. Ο θάνατός της δεν ήταν πνιγμός. Ο θάνατος της ήταν ξεκάθαρη δολοφονία από την πατριαρχία.


Το ιστορικό

Με βάση όσα είδαν μέχρι στιγμής το φως της δημοσιότητας, ο 30χρονος σύντροφος της Γαρυφαλλιάς ομολόγησε τα ξημερώματα της Κυριακής τη δολοφονίας της κοπέλας. Σύμφωνα με την EΡΤ, ο 30χρονος είπε στους αστυνομικούς πως τσακωνόταν με το θύμα τις τελευταίες ημέρες, αλλά και το μεσημέρι της Παρασκευής, ενώ οι δύο τους βρίσκονταν στο αυτοκίνητο καθ’ οδόν. Όπως είπε, έβγαλε εκτός δρόμου το αυτοκίνητο και το έριξε στη βραχώδη πλαγιά 30 μέτρα. Παρότι η 26χρονη κατάφερε να βγει από το αυτοκίνητο σώα, εκείνος την ακολούθησε και την έσπρωξε στη θάλασσα. Στη συνέχεια βούτηξε και ο ίδιος για να την βοηθήσει, αλλά, όταν την βρήκε αναίσθητη, έφυγε, εγκαταλείποντάς την.


«Ήταν η κακιά στιγμή»

«Μαλώσαμε. Χάλασε η φάση». Με αυτά τα λόγια ο 30χρονος φίλος της 26χρονης Γαρυφαλλιάς φέρεται να παραδέχτηκε στους αστυνομικούς ότι σκότωσε την άτυχη κοπέλα στη Φολέγανδρο.

Υπενθυμίζεται ότι ο 30χρονος βρέθηκε σε βραχώδη περιοχή του νησιού, κοντά στο σημείο όπου είχε εντοπιστεί και το αυτοκίνητό τους. Φαινόταν ταραγμένος, πετούσε πέτρες στους αστυνομικούς και απειλούσε να αυτοκτονήσει, όμως οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. και του Λιμενικού Σώματος κατάφεραν να τον προσεγγίσουν και να τον οδηγήσουν στο αστυνομικό σταθμό του νησιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 30χρονος ήταν σε κακή κατάσταση, ενώ τα περισσότερα από αυτά που έλεγε ήταν ακατάληπτα. Ωστόσο, φέρεται να υποστήριξε ότι «ήταν η κακιά η ώρα» για αυτό που συνέβη.

Κάτοικοι του νησιού είχαν νωρίτερα αναφέρει ότι είχαν δει τον 30χρονο να κυκλοφορεί στη Φολέγανδρο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες εθεάθη το βράδυ της Παρασκευής να επιχειρεί να μπει σε μια κατοικία και στην προσπάθειά του τραυματίστηκε στο κεφάλι.


«Κακιά στιγμή είναι όταν γλιστράμε στο μπάνιο»

Η Έλενα Ακρίτα με μια ανάρτηση στο Facebook λέει τα αυτονόητα:

«Ονομάζεται Δημήτρης Βέργος και είναι ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της 26χρονης Γαρουφαλιάς στη Φολέγανδρο.

Ήταν η κακιά στιγμή, είπε.

Κακιά στιγμή είναι όταν γλιστράμε στο μπάνιο.

Κακιά στιγμή είναι όταν χτυπάμε το δαχτυλάκι στο κομοδίνο.

Το έγκλημα αυτό δεν λέγεται “κακιά στιγμή”.

Το έγκλημα αυτό λέγεται “γυναικοκτονία”».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ