Η άλλη (δακρυσμένη) όψη των Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Έλληνας αρσιβαρίστας, Θοδωρής Ιακωβίδης, ανακοίνωσε με πόνο ψυχής την απόφασή του να σταματήσει την καριέρα του, επειδή «δεν αντέχει άλλο αυτήν την κατάσταση».

Article featured image
Article featured image


Ο Θοδωρής Ιακωβίδης ανακοίνωσε με δάκρυα στα μάτια ότι αποχωρεί από την εθνική ομάδα της άρσης βαρών, μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειάς του στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο. «Δεν αντέχω άλλο αυτήν την κατάσταση», δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ ο πρωταθλητής, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι θέλει να σταματήσει, για να ηρεμήσει.


Λίγο νωρίτερα, ο Ιακωβίδης είχε αγωνιστεί στο Β’ γκρουπ της κατηγορίας των 96κ., όπου κατέλαβε την τρίτη θέση σηκώνοντας 156 κιλά στο αρασέ, 182 κιλά στο ζετέ και 338 στο σύνολο. Ο Έλληνας αθλητής θα μάθει την τελική κατάταξή του μετά την ολοκλήρωση του Α’ γκρουπ της κατηγορίας.


«Η επίδοση αυτή δεν αντικατοπτρίζει το 100% μου, αλλά αντιμετώπισα κάποια προβλήματα τραυματισμών και ουσιαστικά ήρθα με ένα μήνα κανονικής προπόνησης. Συγχωρέστε το τρέμουλο στη φωνή μου, είναι οι τελευταίες μου στιγμές στην εθνική ομάδα», δήλωσε ο Ιακωβίδης αδυνατώντας να συγκρατήσει τη συγκίνηση και τα δάκρυά του.


«Αυτήν τη στιγμή δεν κλαίω από στεναχώρια, επειδή φαινομενικά δεν πήγα καλά, αλλά γιατί τελείωσε όλο αυτό», συνέχισε, λυγίζοντας καθώς περιέγραφε όσα βιώνει το τελευταίο διάστημα.


«Δυστυχώς δεν μπορώ να αποδώσω στο 100% και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο, για να κάνω προπόνηση και να μπορώ να αποδίδω αυτά που αρμόζει να αποδίδω σε αυτήν τη σημαία που φοράω. Συγγνώμη αν κάποιοι νομίζουν ότι το βάζω στα πόδια, αλλά έχω κουραστεί πολύ και δεν αντέχω άλλο αυτή την κατάσταση», συνέχισε.


«Είναι πολύ λυπηρό να ντρέπεσαι να πας στον φυσιοθεραπευτή γιατί δεν σου παίρνει λεφτά, επειδή ξέρει την κατάστασή σου. Είναι πολύ λυπηρό αυτό το πράγμα και εγώ δεν το αντέχω άλλο αυτό το πράγμα. Θέλω να σταματήσω, θέλω να ηρεμήσω», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ιακωβίδης.


«Το μόνο που θέλω αυτήν τη στιγμή είναι να γυρίσω στους δικούς μου, την οικογένειά μου, τους φίλους μου, να τους αγκαλιάσω και να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και ότι ήταν το κίνητρό μου, για να συνεχίσω όλα αυτά τα χρόνια», κατέληξε συγκινημένος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ