Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παραδέχτηκε ότι δεν έχει εμβολιαστεί

Η δήλωση του Έλληνα πρωταθλητή έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, καθώς ήταν από τους διάσημους Έλληνες που συμμετείχαν στην καμπάνια της ελληνικής κυβέρνησης «Μένουμε Ασφαλείς», με σκοπό την προώθηση των μέτρων κατά της πανδημίας.

Article featured image
Article featured image

Ποικίλα σχόλια έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά, ο οποίος δήλωσε ότι θα εμβολιαστεί κατά της Covid-19 μόνο αν γίνει υποχρεωτικό για να αγωνίζεται στο τένις. 

Λίγο πριν την έναρξη του Masters 1000 στο Σινσινάτι, σημείωσε χαρακτηριστικά πως δεν έχει εμβολιαστεί και πρόσθεσε ότι δεν σκοπεύει να το κάνει μέχρι τουλάχιστον ο εμβολιασμός ενάντια στον κορωνοϊό να γίνει υποχρεωτικός για τους αγώνες. 

«Κανείς δεν μου είπε τίποτα. Κανείς δεν έχει κάνει υποχρεωτικό το να εμβολιάζεσαι», είπε σε δημοσιογράφους, όταν ρωτήθηκε αν θα αναζητούσε κάποιο εμβόλιο ενώ αγωνίζεται στις ΗΠΑ. «Σε κάποια φάση θα πρέπει να το κάνω, είμαι σίγουρος γι' αυτό, αλλά μέχρι στιγμής δεν είναι υποχρεωτικό για να αγωνίζομαι οπότε δεν το έχω κάνει, όχι», πρόσθεσε. 

Σε διευκρινιστική ερώτηση για το αν θα προχωρήσει στον εμβολιασμό του, κατά της Covid-19, μόνο αν αυτός γίνει υποχρεωτικός, απάντησε: «Φυσικά…»



Τις δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά αναπαρήγαγε μεταξύ άλλων και το πρακτορείο Reuters, σημειώνοντας σε σχετικό δημοσίευμα με τίτλο «Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αρνείται να εμβολιαστεί εκτός αν γίνει υποχρεωτικό στους αγώνες» τονίζοντας πως «ενώ το Τουρνουά τένις ATP παρότρυνε δημοσίως τους παίκτες να εμβολιαστούν, ο 23χρονος Έλληνας είναι ανάμεσα σε εκείνους που έχουν ακόμη αμφιβολίες».

tsitsipas-embolio.JPG



Η δήλωση του Έλληνα πρωταθλητή έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, καθώς ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν από τους διάσημους Έλληνες που συμμετείχαν στην καμπάνια της ελληνικής κυβέρνησης «Μένουμε Ασφαλείς», με σκοπό την προώθηση των μέτρων κατά της πανδημίας.


Τις δηλώσεις σχολίασε μεταξύ άλλων και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, γράφοντας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: «Κρίμα».



Έντονες ήταν οι αντιδράσεις, όμως, και από πολλούς χρήστες, που απόρησαν μεταξύ άλλων πώς ο Έλληνας αθλητής συμμετείχε στην Ολυμπιακή ομάδα, ενώ άλλοι υπερασπίστηκαν την απόφασή του:

Πηγή: LiFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ