«Μπορούμε να έχουμε δύο χρυσά μετάλλια;» [ΒΙΝΤΕΟ]

O Μουτάζ Μπαρσίμ και ο Τζιανμάρκο Ταμπέρι «μοιράστηκαν» το χρυσό μετάλλιο και δίδαξαν τι σημαίνει Ολυμπιακό πνεύμα.

Article featured image
Article featured image

Η εντυπωσιακή «μονομαχία» στον τελικό του ύψους στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο τελείωσε με τον πιο εκπληκτικό τρόπο, όταν ο Μουτάζ Μπαρσίμ και ο Τζιανμάρκο Ταμπέρι αποφάσισαν να μοιραστούν το χρυσό μετάλλιο.


Οι δύο πρωταθλητές έφτασαν έως και το 2,37 μ. χωρίς να χάσουν καμία προσπάθεια. Όταν αμφότεροι απέτυχαν στα 2,39 μ., τους πλησίασε ένας κριτής προκειμένου να τους ενημερώσει για τη διαδικασία του μπαράζ.


«Μπορούμε να έχουμε δύο χρυσά μετάλλια;», τον ρώτησε ο Μπαρσίμ. Όταν ο κριτής απάντησε καταφατικά, οι δύο αθλητές έδωσαν τα χέρια, ο Ταμπέρι πήδηξε στην αγκαλιά του φίλου του και άρχισαν οι πανηγυρισμοί. Μαζί τους στο βάθρο, για να πάρει το χάλκινο μετάλλιο, θα ανεβεί ο Λευκορώσος Μαξίμ Νεντασεκάου, ο οποίος επίσης πέρασε τα 2,37 μέτρα.

barshim-tamperi.jpg


«Τον κοίταξα, με κοίταξε και το ξέραμε. Απλά κοιτάξαμε ο ένας τον άλλον και αυτό ήταν, τελείωσε. Δεν χρειαζόταν (μπαράζ)», εξήγησε ο Μπαρσίμ αργότερα. «Είναι ένας από τους καλύτερους φίλους μου, όχι μόνο εντός αλλά και εκτός στίβου. Δουλεύουμε μαζί. Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Αυτό είναι το πραγματικό πνεύμα του αθλητισμού και είμαστε εδώ για να στείλουμε αυτό το μήνυμα», συμπλήρωσε ο άλτης από το Κατάρ. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ