Η ανάρτηση της Δρος Έλενας Χαπέσιη σχετικά με την ψευδή είδηση για τον θάνατο 12χρονου από το εμβόλιο

Η επί καθήκοντι ιατρός, την εβδομάδα που υποτίθεται ότι συνέβη το περιστατικό, έχει κάτι πολύ σημαντικό να πει. - «Η διασπορά του τρόμου είναι έγκλημα. Ειδικά όταν αφορά παιδιά».

Article featured image
Article featured image


Η είδηση που κυκλοφόρησε, τις προηγούμενες μέρες, σχετικά με τον θάνατο ενός 12χρονου μετά τον εμβολιασμό του κατά του κορωνοϊού απεδείχθη εν τέλει ψευδής με την Αστυνομία να φτάνει, μέχρι στιγμής, στα ίχνη τεσσάρων ατόμων, που παραδέχθηκαν ότι διέδωσαν τη ψευδή είδηση.

Η επαίσχυντη και ανυπόστατη είδηση εμφανίστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τους χρήστες που την αναδημοσίευαν να υποστηρίζουν ότι είναι πλήρως επιβεβαιωμένη και έγκυρη, σκορπώντας τρόμο και πανικό στους πολίτες. Για το θέμα τοποθετήθηκε η γιατρός, Δρ Έλενα Χαπέσιη, η οποία, την εβδομάδα που υποτίθεται ότι έγινε το συμβάν, ήταν υπεύθυνη για να επιτηρεί τα παιδιά μετά τον εμβολιασμό τους. Παραθέτουμε αυτούσια την ανάρτησή της:

«Ως Εδώ! Από τη στιγμή που είπατε ψέματα για μωρό, εμένα με έχετε εναντίον σας

Είμαι ιατρός, εργάζομαι στο Εμβολιαστικο Κέντρο Σπύρος Κυπριανού στη Λεμεσό. Τα καθήκοντά μου είναι η ιατρική παρακολούθηση και προστασία των εμβολιασμένων από οποιαδήποτε άμεση παρενέργεια του εμβολίου, καθώς και η πληροφόρηση για το αν κάποιος μπορεί να κάνει την υφιστάμενη στιγμή το εμβόλιο, ή όχι, όπως και η ενημέρωση για οδηγίες αντιμετώπισης των αναμενόμενων συμπτωμάτων στο σπίτι.

ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΑΛΗΘΙΝΩΝ ΑΜΕΣΩΝ ΜΕΤΑ-ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΩΝ

Έχω αντιμετωπίσει σε ποσοστό των άμεσων μετα-εμβολιαστικών αντιδράσεων, κάτω του 1% αληθινές παρενέργειες του εμβολίου, και πάνω του 99% των περιπτώσεων παρενέργειες του άγχους, της έντασης, των σκέψεων και του φόβου. Όπως: κρίσεις πανικού, ζάλη, λιποθυμίες, αιμωδίες, νευραλγίες, επιγαστραλγίες, ναυτίες, ταχυπαλμίες. Οι οποίες, κατά 99%, αντιμετωπίστηκαν από εμένα μόνο με συζήτηση, κατανόηση και συμπόνοια, και ξεπεράστηκαν χωρίς φαρμακευτική αγωγή. Μόνο με μια κουβέντα δηλαδή. Επειδή ακριβώς ήταν απλά άγχος και φόβος και πίεση. Πολλές φορές ασυναίσθητος φόβος, επακόλουθο των σκέψεων που προϋπήρχαν για αρκετό διάστημα, λόγω των όσων διαβάζει και ακούει κάποιος για την επικινδυνότητα των εμβολίων.

Γι’ αυτό κατανοώ βαθιά και παρακολουθώ με σοβαρότητα τον παράγοντα "τρομοκρατία" που διασπείρουν κάποιοι εσκεμμένα κατά των εμβολίων. Κατανοώ την επίδραση αυτών των τρομερών αντιεμβολιαστικων ψευδών ειδήσεων και το πόσο επηρέασαν τις μετα-εμβολιαστικές αντιδράσεις του κόσμου, που προσέρχεται αυτήν την περίοδο. Ειδικά επειδή, αυτήν την περίοδο, είναι ο κόσμος ο οποίος άργησε να πάρει την απόφαση για να εμβολιαστεί, λόγω της παραπληροφόρησης αυτής, που τον έκανε να φοβάται και να αμφιβάλλει. Κόσμος που είναι πιο ευάλωτος.

Κατανοώ, μέχρι και αυτούς που διασπείρουν τις ψευδείς ειδήσεις, και αυτούς που προσπαθούν να δαιμονοποιήσουν με τόσο πάθος τα εμβόλια. Κατανοώ τον φόβο τους.


ΤΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΑΡΝΗΤΗ

-Είναι άτομα τα οποία έχουν μεγάλες φοβίες για το άγνωστο, για το όποιο τους άγνωστο, και ο μόνος τρόπος να το αντιμετωπίσουν είναι με το να δημιουργούν μια μάζα ανθρώπων με τις ίδιες φοβίες, όπου αυτοί να μπορούν να κρύβονται μέσα, επειδή ο φόβος με τους πολλούς είναι γλυκός...

-Είναι άτομα τα οποία δεν μπορούν να αποδεχτούν το ότι δεν έχουν τον έλεγχο σε αυτήν την κατάσταση. Οπότε δημιουργούν μια ψευδαίσθηση ελέγχου.

-Είναι άτομα που δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν και να δεχτούν τη σκληρή φύση της πραγματικότητας, γι’ αυτό επιλέγουν να την αρνηθούν, παρά να την αντιμετωπίσουν, και επιλέγουν να πλανώνται. Λένε ψέματα στον εαυτό τους. Μετά προχωρούν στο να λένε ψέματα και στους άλλους.

-Είναι άτομα τα οποία δεν μπορούν να αναλάβουν μόνοι τους την ευθύνη των αποφάσεών τους, και γι’αυτό παραπλανούν άλλους σε αυτή την απόφαση, για να νιώθουν ότι η ευθύνη της απόφασης δεν ειναι ατομική. Είναι χαρακτηριστικό ανωριμότητας.

-Είναι άτομα τα οποία δεν μπορούν να εμπιστευτούν εύκολα, γενικά, και αμφιβάλλουν για τις προθέσεις των κυβερνήσεων, των ιατρών, της επιστήμης.

-Είναι άτομα επιρρεπή σε συνωμοσιολογικές πλάνες, επειδή επηρεάζονται εύκολα από επιτήδειους.

-Είναι άτομα αντιδραστικά, λόγω βαθιών ψυχολογικών ελλειμμάτων.

-Είναι και άτομα δοξομανή που θέλουν να χρησιμοποιήσουν αυτή την κατάσταση για να νιώσουν χρήσιμοι, έξυπνοι, κάτοχοι της γνώσης, σωσίες. Για να τους δοξάσουν.


ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΙ

Ποτέ μου δεν έχω χρησιμοποιήσει την λέξη ψεκασμένοι.

Ποτέ μου έως τώρα δεν έχω αναλύσει το ψυχολογικό τους προφίλ για να τους χαρακτηρίσω. Ποτέ μου δεν τους έκρινα.

Ποτέ μου δεν τους έκανα επίθεση, παρά μόνο πρόσφερα σωστή ιατρική ενημέρωση και ανθρώπινες φιλικές συμβουλές, χωρίς ειρωνείες και εμπαιγμούς, αλλά με αληθινά ιατρικά δεδομένα.

Ποτέ μου δεν είχα καταγγείλει κανέναν για διασπορά και δημιουργία ψευδών ειδήσεων. Λυπόμουν για τον φόβο και την πίεση που νιώθουν, για την άρνηση της πραγματικότητας, για την επιλογή τους να πλανώνται.

Αυτό όμως που έγινε στις 19 Αυγούστου, -να δημιουργηθεί από το αρρωστημένο μυαλό κάποιου ατόμου, μια αρρωστημένη ψεύτικη ιστορία για ένα 12χρονο μωρό που πέθανε στις 17 Αυγούστου, μετά τον εμβολιασμό του, στη Λεμεσό, ξεπέρασε κάθε όριο υπομονής μου. Ως η ιατρός που έβλεπε τη βδομάδα εκείνη τα μωρά (που ομολογουμένως ήρθαν αρκετά για να εμβολιαστούν, και μπράβο τους), έγινα έξω φρενών με το ψέμα αυτό, αφού κανένα μωρό δεν παρουσίασε ιατρικό πρόβλημα μετά τον εμβολιασμό, παρά μόνο τις αντιδράσεις του άγχους που εξήγησα πιο πάνω. Κανένα μωρό δεν κινδύνεψε καν στην Λεμεσό, για να δοθεί εντολή να σταλεί στο Νοσοκομείο. Όλοι οι ανήλικοι πήγαν στο σπίτι τους υγιείς.

Σαν μάνα ένιωσα αηδία και οργή όταν διάβαζα παντού να αναμεταδίδεται αυτό το ψέμα.

Σαν ιατρός ένιωσα αγανάκτηση και απελπισία που άτομο έφτασε μέχρι σε αυτό το σημείο για να επηρεάσει κόσμο, επειδή το ίδιο άτομο δεν μπορεί να αναλάβει μόνη της την ευθύνη της απόφασής της. Είναι και γυναίκα αυτή που έπλασε αυτό το αρρωστημένο ψέμα. Επειδή δεν θέλει να εμβολιαστεί αυτή και τα μωρά της, θέλει να τρομάξει και τους άλλους γονείς και τα μωρά τους, ώστε να νιώθει ότι δεν είναι μόνη στην απόφασή της.


Η ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ-ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Επειδή κάποιο άτομο νιώθει ανασφάλεια με την απόφασή του, διασπείρει τον τρόμο στους γύρω του, για να δημιουργήσει άτομα- συμμάχους, άτομα με τα ίδια πιστεύω με αυτόν, για να μην είναι μόνος στις αποφάσεις του. Αυτό ακριβώς είναι η διασπορά της τρομοκρατίας, η δηλητηρίαση του μυαλού και της αντίληψης των συνανθρώπων του, για εγωιστικούς λόγους, και εν μέσω πανδημίας, και ειδικά επειδή έχει να κάνει με μωρά, αυτό είναι ΕΓΚΛΗΜΑ!

Οι καταγγελίες αυτήν τη φορά έπρεπε να γίνουν επειδή οι γονείς και τα μωρά είτε θα έρχονταν στο Εμβολιαστικο Κέντρο τρομοκρατημένοι, είτε θα σταματούσαν να έρχονταν. Τη στιγμή που περιμένουμε σε λιγες βδομάδες με την έναρξη των σχολείων να γίνει χαμός με τα κρούσματα μεταξύ ανεμβολίαστων μαθητών.

Σας παρακαλώ, πάρτε την ευθύνη των αποφάσεών σας, την ευθύνη των φόβων σας, την ευθύνη των σκέψεών σας. Αν φοβάστε εσείς, μην το κάνετε το εμβόλιο. Αλλά μην επηρεάζετε τους άλλους, ειδικά με φοβέρες και ψέματα. Τα ψέματα, για να νιώσετε καλύτερα, να τα λέτε μόνο στον εαυτό σας, όχι και στους άλλους. Στους άλλους όταν ψεύδεστε, από εδώ και πέρα θα διώκεστε!

ΥΓ 1: Δεν μίλησα τόσες μέρες επειδή ήμουν έξω φρενών και θα έλεγα πολλές σκληρές αλήθειες.

ΥΓ 2: Νομίζω σειρά στις καταγγελίες θα έχουν οι ιατροί που τρομοκρατούν τους ασθενείς τους να μη βάλουν τα εμβόλια, και οι ασθενείς όμως έρχονται στο Εμβολιαστικο Κέντρο, εμβολιάζονται, και μας λένε και τα ονόματά σας!

Δρ Έλενα Χαπέσιη»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ