Αλλιώτικες καλοκαιρινές βουτιές, σε 7 ειδυλλιακά μέρη στο νησί

Οι φυσικές «πισίνες» θα είναι πάντα οι καλύτερες!

Αλλιώτικες καλοκαιρινές βουτιές, σε 7 ειδυλλιακά μέρη στο νησί

Οι φυσικές «πισίνες» θα είναι πάντα οι καλύτερες!

Article featured image
Article featured image

Ναι μεν οι επιλογές για μπάνιο σε μια από τις πανέμορφες παραλίες του νησιού είναι αμέτρητες, από την άλλη όμως υπάρχει σίγουρα και κόσμος που αποζητά πάντα κάτι διαφορετικό, σε μέρη ιδιαίτερα ή και μακριά από το πολύβουο σκηνικό του κοσμοπολίτικου παραλιακού μετώπου των πόλεων.

Πιο κάτω, μερικές επιλογές για όσους θέλουν να πάρουν λίγη δροσιά… αλλιώς.



*Κεντρική φωτογραφία: Στέφανος Σάββα / Στο Νησί


Στον ποταμό Πεδιαίο

pediaios_-_fotografia_stefanos_savva_1.jpg
Φωτογραφία: Στέφος Σάββα - Στο Νησί


Σε αρκετά σημεία τους, τα ποτάμια στο νησί σχηματίζουν τους λεγόμενους «κόλυμπους» και πολλοί είναι αυτοί που ανακαλύπτουν τα εν λόγω σημεία και πάνε για μπάνιο το καλοκαίρι. Ένα από αυτά τα σημεία βρίσκεται στον Πεδιαίο και πρόκειται ίσως για τον μεγαλύτερο «κόλυμπο» στην Κύπρο, με το βάθος του να φτάνει τα 3 μέτρα. Ο Στέφανος Σάββα δημοσίευσε στο Facebook Group «Στο Νησί / At The Island» μερικές φωτογραφίες από την εκεί επίσκεψή του, προσπαθώντας ίσως να μας πείσει ότι για μπάνιο, ή έστω για μια δροσιστική βουτιά, προσφέρονται κι άλλα σημεία εκτός από τις παραλίες με την ξανθή άμμο και τα τιρκουάζ νερά.



Στους λατρεμένους Πεζουνόσπηλιους

pezoynospilioi_-_fotografia_mihalis_mihailidis_3.jpg
Φωτογραφία: Μιχάλης Μιχαηλίδης


Είναι μια μικρή παραλία, δύσκολα προσβάσιμη, αφού ο μόνος τρόπος για να την προσεγγίσεις είναι από τα σχετικά απότομα σκαλοπάτια, αλλά είναι πανέμορφη. Ψιλό χαλίκι, καθόλου ξαπλώστρες, καθαρά νερά για snorkeling γύρω από τα βράχια και γύρω-γύρω ψηλοί λευκοί βράχοι. Προνομιακά μπάνια για λίγους, κυρίως νεαρόκοσμο, αλλά και για τολμηρούς γονείς που παίρνουν στα χέρια τα παιδιά και κατηφορίζουν στον μικρό αυτό παράδεισο. Βρίσκεται στην περιοχή Κάππαρη και όσοι πραγματικά θέλουν να την ανακαλύψουν πρέπει να έχουν υπόψη πως… ρωτώντας πας στην πόλη! Φεύγοντας, μην ξεχάσετε τα σκουπίδια.




>> Δείτε τα υπόλοιπα 5 σημεία δροσιάς στο Check In Cyprus.





*Το εν λόγω άρθρο περιλαμβάνεται στο «IN LOVE With Cyprus», μια πολυτελή έκδοση 196 σελίδων, γεμάτη Κύπρο, η οποία κυκλοφορεί στα περίπτερα στην τιμή των €2. Γιατί είμαστε «IN LOVE With Cyprus» και το φωνάζουμε με κάθε ευκαιρία!

cover_final.png

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ