Κάνε το καλό και ρίξ’ την… στον κάδο!

#RikseStonKado κάθε άδεια μπαταρία, γιατί η θέση της είναι στο ταξίδι της ανακύκλωσης. Όχι στις παραλίες, στα σκουπίδια και οπουδήποτε αλλού…

Article featured image
Article featured image

Πού σε πετυχαίνουμε; Πας ή έρχεσαι από διακοπές; Όπου κι αν είσαι, όλο και κάπου κοντά ή πολύ κοντά σου θα βρεις τους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης μπαταριών της Α.Φ.Η.Σ. Κύπρος.

Τι κι αν είσαι παραλιακά, τι κι αν ξοδεύεις κάπου ορεινά την καλοκαιρινή άδεια, κάνε ένα καλό… για σένα, τους γύρω σου, το φυσικό σου περιβάλλον! Μάζεψε όλες τις άδειες ανακυκλώσιμες μπαταρίες σ’ ένα δροσερό χώρο του σπιτιού ή του γραφείου σου, γιατί πάντοτε πρέπει να φυλάσσονται σε εσωτερικούς χώρους, για να μην είναι εκτεθειμένες στον ήλιο, τη βροχή και τα παιδιά. Τώρα θα μου πεις, πού θα τις βρεις… Μπροστά σου, δίπλα σου είναι. Δεν χρειάζεται να τις ψάξεις και πολύ. Ξεκίνα απ’ το σαλόνι, την κουζίνα, το γραφείο και σίγουρα θα τις βρεις. Δίνουν «ζωή» στα παιχνίδια, τα τηλεκοντρόλ, τις φορητές συσκευές, τα πληκτρολόγια, τα ρολόγια, αλλά και σε τόσα άλλα είδη που λειτουργούν με πρωτογενείς και δευτερογενείς μπαταρίες.

PROSORINO KOUTAKI AFIS.PNG


Let’s talk about… app!

Ξέρεις πόσο απαραίτητο είναι να κατεβάσεις το ReCYcling CY; Δεν είναι τυχαίο που η Α.Φ.Η.Σ. σε προτρέπει διαρκώς να το κατεβάσεις στο κινητό σου. Όπου κι αν βρίσκεσαι, πληκτρολογείς τη διεύθυνση και σου εντοπίζει αμέσως τον κοντινότερο κάδο. Ας πούμε, πήρες την απόφαση να πάρεις τα… όρη, να ξυπνήσεις σε κάμπινγκ, να δοκιμάσεις water sports, να κάνεις roadtrip σε χωριά. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρεις κάπου τριγύρω έναν ειδικό κάδο ανακύκλωσης μπαταριών.

Κάδε, κάδε της… #AfisCyprus, είσαι εδώ;

Είναι παντού και πάντοτε, και μάλιστα βρίσκονται σε πάνω από 5.000 σημεία σε όλη την Κύπρο. Μεταξύ μας, και να μη θες να πας και πολύ μακριά, τους βρίσκεις και σε χώρους όπου συχνάζεις καθημερινά. Υπεραγορές, εμπορικά κέντρα, εμπορικά καταστήματα, τράπεζες, σχολεία, ταχυδρομεία, καταστήματα τηλεπικοινωνιών και ηλεκτρικών ειδών, γραφεία, δημόσια κτήρια και γενικότερα σε υπηρεσίες και καταστήματα με μεγάλη επισκεψιμότητα. Ξέχασα κάποιο άλλο μέρος;

KADOS AFIS (1).JPG


#RikseStonKado

Ό,τι κι αν ξέχασα, τα λέει όλα η Α.Φ.Η.Σ. με το πρόσφατο -γεμάτο νόημα- σύνθημά της, «Κάνε το καλό και ρίξ’ την… στον κάδο». Καμία μπαταρία δεν πρέπει να μένει εκτεθειμένη στον ήλιο, ούτε να πετάγεται στα σκουπίδια, ούτε στη θάλασσα, ούτε πουθενά αλλού. Μόλις αδειάσει, παίρνει κατευθείαν θέση στον ειδικό κάδο της. Ετοιμάζεται για το δικό της «ταξίδι»… αυτό της ανακύκλωσης! Κι εδώ που τα λέμε, ακόμη και μία χρησιμοποιημένη μπαταρία να ρίξει κανείς στον κάδο, έχει ήδη κάνει την αρχή. Το πρώτο βήμα για να αποκτήσει, σταδιακά, την καλή συνήθεια να ανακυκλώνει σωστά κάθε άδεια μπαταρία.

Who is who!

Ο Οργανισμός Α.Φ.Η.Σ. Κύπρος είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που ιδρύθηκε το 2007. Αποτελεί το πρώτο Αδειοδοτημένο Συλλογικό Σύστημα Διαχείρισης Φορητών/Ηλεκτρικών Στηλών και Συσσωρευτών και στόχος του είναι η συλλογή και διαχείριση Φορητών Ηλεκτρικών Στηλών, μέχρι βάρους 2 κιλών η κάθε μία.

Μέτοχοι και μέλη του Οργανισμού είναι επιχειρήσεις - εισαγωγείς μπαταριών, οι οποίες υποχρεούνται, βάσει της νομοθεσίας, να διαχειρίζονται με περιβαλλοντικά ορθό τρόπο τις μπαταρίες που πωλούν, όταν αυτές αδειάσουν. Υπόχρεες για τη διαχείριση των μπαταριών που τοποθετούν στην αγορά είναι και οι Εταιρείες που εισάγουν συσκευές και παιχνίδια με ενσωματωμένες μπαταρίες (επαναφορτιζόμενες ή μίας χρήσης).

Mάθε περισσότερα για την Α.Φ.Η.Σ. Κύπρος, με ένα κλικ στην επίσημη ιστοσελίδα της http://afiscyprus.com.cy/el

ή επισκέψου τη σελίδα της στο Facebook: Α.Φ.Η.Σ. Κύπρος (AFIS Cyprus)

και στο Instagram: @AFISCyprus

αφηςσ.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ