Apple: Θα ανιχνεύει εικόνες κακοποιημένων παιδιών

Σαρώνει φωτογραφίες και μηνύματα, για να ελέγξει για σημάδια κακοποίησης η Apple.

Article featured image
Article featured image

Η Apple ανακοίνωσε νέες δυνατότητες που θα επιτρέψουν στις συσκευές της να ανιχνεύει φωτογραφίες και μηνύματα ανθρώπων, για να ελέγξει για σημάδια κακοποίησης, όπως παιδική πορνογραφία.

Ωστόσο, με τη δημόσια δέσμευση της Apple ότι η ιδιωτικότητα είναι ανθρώπινο δικαίωμα, η ίδια η εταιρία θα διασφαλίζει ότι ταυτόχρονα προστατεύεται το απόρρητο των χρηστών.

Η εταιρία θα εισάγει τρία νέα μέτρα που σχετίζονται με μηνύματα, φωτογραφίες και πρόσθετες δυνατότητες που θα προστεθούν στο Siri. Οι προσθήκες θα έρθουν με την ανανέωση λογισμικού σε όλες τις πλατφόρμες της: iOS 15, iPadOS 15, WatchOS 8 και MacOS Monterey.


Θα γίνεται ανάλυση του περιεχόμενο των μηνυμάτων των παιδιών από το τηλέφωνο, για άσεμνες φωτογραφίες, ενώ η Apple δεν θα έχει καμία πρόσβαση. Εάν ένα παιδί λάβει ένα τέτοιο μήνυμα, θα του έρθει ειδοποίηση πως πρόκειται για ευαίσθητο περιεχόμενο. Με την ειδοποίηση θα υπάρχουν και πληροφορίες ενημερωτικού περιεχομένου για τέτοιου είδους μηνύματα. Ακόμη, θα του δοθεί η επιλογή να αποκλείσει την επαφή. Εάν αποφασίσει να δει το μήνυμα, θα προειδοποιηθεί ότι οι γονείς του θα ειδοποιηθούν.

Ένα δεύτερο χαρακτηριστικό που αναζητά μέσα από φωτογραφίες είναι το πιθανό υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. Η τεχνολογία σε iOS και iPadOS θα σαρώσει τη συλλογή φωτογραφιών iCloud των ανθρώπων αναζητώντας τέτοια μηνύματα, με τρόπο που να μην παραβιάζεται η ιδιωτικότητα.

Το iPhone θα ελέγξει στη βιβλιοθήκη των χρηστών τις φωτογραφίες και θα δει αν υπάρχουν φωτογραφίες που ταιριάζουν με βάση δεδομένων, με γνωστές εικόνες κακοποίησης που παρέχονται από οργανώσεις ασφάλειας παιδιών.

ΠΗΓΗ: INDEPENDENT

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ