Η κυπριακή αποστολή πυρόσβεσης συνδράμει στο έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει στην Ελλάδα

Η Εκπρόσωπος Τύπου της Πολιτικής Άμυνας Ολύβια Μιχαηλίδου δήλωσε ότι η κυπριακή αποστολή έδωσε μία μεγάλη μάχη με τις φλόγες, μέχρι αργά χθες το βράδυ, στην περιοχή Αφίδνες.

Article featured image
Article featured image

Οι εικόνες που αντικρίζουν οι Κύπριοι πυροσβέστες και διασώστες κάθε μέρα, είναι συγκλονιστικές και σε κάθε αποστολή́ που ανταποκρίνονται, βιώνουν το ανθρώπινο δράμα και την τεράστια οικολογική́ καταστροφή́, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο επικεφαλής της αποστολής της Πολιτικής Άμυνας στην Ελλάδα, Χρυσήλιος Χρυσηλίου, προσθέτοντας ότι προσεύχονται, σύντομα ο εφιάλτης να τελειώσει.

κυπριακή αποστολή πυρόσβεσης (10).jpg


κυπριακή αποστολή πυρόσβεσης (3).jpg


«Συνεχίζεται ο πύρινος εφιάλτης στην Ελλάδα. Οι πυροσβέστες του Πυροσβεστικού́ Σώματος Ελλάδος δίνουν τα πάντα για να συγκρατήσουν την ορμή́ του και ακολούθως να τον καταβάλουν. Το έργο τους τιτάνιο. Διπλά τους, δύναμη 20 Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου, 20 Διασώστες της Δύναμης Πολιτικής Άμυνας, ενώ το Τμήμα Δασών απέστειλε και τα δυο πτητικά μέσα που διαθέτει», πρόσθεσε.

Όπως είπε, οι ανάγκες για βοήθεια είναι τεράστιες και αρκετές άλλες χώρες ανταποκρίθηκαν με μέσα και ανθρώπινο δυναμικό.

κυπριακή αποστολή πυρόσβεσης (4).jpg


κυπριακή αποστολή πυρόσβεσης (7).jpg



«Πολύ μεγαλύτερη η οικολογική καταστροφή από το Μάτι»


Στις Τομές στα Γεγονότα φιλοξενήθηκε ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Πυροσβεστικής Δημήτρης Κατσίφλης και ο Επικεφαλής της ομάδας της Πολιτικής Άμυνας Χρυσήλιος Χρυσηλίου, οι οποίοι περιέγραψαν τη δύσκολη κατάσταση που βιώνει η Ελλάδα, λόγω του πύρινου εφιάλτη.


Αρχικά ο κ. Κατσίφλης ανέφερε ότι η κατάσταση είναι τραγική, ενώ παντού υπάρχουν φλόγες. «Περιορισμένη η ορατότητα και δεν γνωρίζουμε τι συμβαίνει στα άλλα μέτωπα». Πρόσθεσε ότι υπάρχει ο κίνδυνος των αναζωπυρώσεων λόγω της μεγάλης έκτασης της πυρκαγιάς.


Τόνισε ότι είναι τεράστιες οι οικολογικές ζημιές. «Επιχειρούμε από το πρωί και επιστρέφουμε για ανάπαυση αργά το βράδυ».


Από την πλευρά του ο κ. Χρυσηλίου ανέφερε ότι «με σεβασμό στους νεκρούς στο Μάτι, θεωρώ ότι αυτή η πυρκαγιά είναι πολύ μεγαλύτερη, πολύ χειρότερη. Ευτυχώς που δεν έχουμε νεκρούς, αλλά η πυρκαγιά στο Μάτι ήταν πολύ πιο μικρή σε έκταση».


Καταληκτικά ανέφερε ότι είναι πολύ μεγαλύτερη η οικολογική καταστροφή. 



Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ / Sigmalive

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ