Εκτός τελικού στο US Open έμεινε η Μαρία Σάκκαρη

Αποκλείστηκε από τη 18χρονη Βρετανίδα, Έμα Ραντουκάνου, η οποία έγραψε ιστορία.

Article featured image
Article featured image


Η Ελληνίδα τενίστρια που είναι στο Νο18 αποκλείστηκε σε 1.23' με 6-1, 6-4 από τη 18χρονη Έμα Ραντουκάνου (Νο150) στον 2ο ημιτελικό και έτσι η Βρετανίδα θα παίξει στον τελικό του Σαββάτου (23:00) με τη 19χρονη Λέιλα Φερνάντεζ.



Είναι ο 2ος χαμένος ημιτελικός της Μαρίας Σάκκαρη σε Grand Slam μέσα στο 2021 μετά από εκείνον στο Roland Garros, αλλά σίγουρα τής αξίζουν συγχαρητήρια για τη σπουδαία παρουσία της σε Παρίσι και Νέα Υόρκη.

Η Μαρία Σάκκαρη τη Δευτέρα (13/9) θα είναι στο Νο13 κόσμου, στην υψηλότερη θέση που έχει βρεθεί Ελληνίδα τενίστρια, ενώ φεύγει από τη Νέα Υόρκη με 675.000 δολάρια ως χρηματικό έπαθλο.


Το φαινόμενο Έμα Ραντουκάνου

Το τρόπαιο στο US Open θα διεκδικήσουν η 18χρονη Έμα Ραντουκάνου και η 19χρονη Λέιλα Φερνάντεζ. Αυτός θα είναι ο πρώτος τελικός major ανάμεσα σε έφηβες, από το 1999, όταν η Σερένα Γουίλιαμς νίκησε τη Μαρτίνα Χίγκινς και κατέκτησε το US Open.



Η Ραντουκάνου έγραψε ιστορία, καθώς το Νο150 της παγκόσμιας κατάταξης στο δεύτερο Γκραν Σλαμ της καριέρας της έγινε η πρώτη τενίστρια που ξεκινά από τα προκριματικά και φτάνει στον τελικό major.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ