Τρομοκρατική οργάνωση οι Γκρίζοι Λύκοι;

Η πρόταση Ελληνοαμερικανίδας βουλεύτριας που ταράζει τα νερά για την Τουρκία.

Article featured image
Article featured image


Τροπολογία-χαστούκι για τους «Γκρίζους Λύκους» και την Τουρκία κατέθεσε η Ελληνοαμερικανίδα βουλευτής των Δημοκρατικών, Ντίνα Τάιτους.


Συγκεκριμένα, κατέθεσε τροπολογία που συμπεριλήφθηκε στον αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ, στην οποία προβλέπεται η λεπτομερής καταγραφή της αντιαμερικανικής δράσης των Γκρίζων Λύκων, αλλά και το ενδεχόμενο της ένταξής τους στη λίστα με τις ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις.


Επί της ουσίας, η κα Τάιτους ζητεί από τον υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν να καταθέσει στις αρμόδιες επιτροπές του Κογκρέσου έκθεση για τους «Γκρίζους Λύκους» εντός 180 ημερών από την υπογραφή του αμυντικού προϋπολογισμού.


Στην τροπολογία που κατέθεσε η Ελληνοαμερικανίδα βουλευτής που συμπορεύεται με τον Τζο Μπάιντεν προβλέπεται η σύνταξη αναλυτικής έκθεσης για τις δραστηριότητες των Γκρίζων Λύκων που εναντιώνονται στα συμφέροντα των ΗΠΑ, των συμμάχων και των διεθνών τους εταίρων.


Επίσης, προβλέπεται η εξέταση τού κατά πόσον οι Γκρίζοι Λύκοι πληρούν τα κριτήρια για να ενταχθούν στη λίστα των ξένων τρομοκρατικών οργανώσεων που συντάσσει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αλλά και η παροχή λεπτομερούς εξήγησης για το ποια κριτήρια του σχετικού νόμου (άρθρο 219 του Νόμου για τη Μετανάστευση και την Ιθαγένεια) δεν πληρούνται για την ένταξη των Γκρίζων Λύκων στη λίστα των ξένων τρομοκρατικών οργανώσεων.


Ποια είναι η Ντίνα Τάιτους

12895090_web1_TRUMP-FORUM_101919ev_015.jpg


Η Κωνσταντίνα Άλις Τάιτους (αγγλ. Constantina “Dina” Alice Titus) γεννήθηκε στις 23 Μαΐου 1950. Είναι Ελληνοαμερικανίδα πολιτικός και πανεπιστημιακός που υπηρετεί ως Μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών για την 1η περιφέρεια της Νεβάδα από το 2013. Είναι μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος.


Προηγουμένως, υπηρέτησε ως Μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών για την 3η περιφέρεια της Νεβάδα (2009-2011), ως Ηγέτης της Μειοψηφίας της Γερουσίας της Νεβάδα (1993-2008), καθώς και ως Μέλος της Γερουσίας της Νεβάδα για την 7η περιφέρεια από το 1989 έως το 2008.


Επίσης, διετέλεσε καθηγήτρια Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο της Νεβάδα στο Λας Βέγκας, έως την εκλογή της στη Βουλή των Αντιπροσώπων (1977-2011).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ