Ο αλλιώτικος τόπος μας μέσα από τον φακό του Ραφαέλλου

Είναι μόλις 25 και σε κάθε του κλικ πετυχαίνει να συλλαμβάνει τη μαγεία της Κύπρου σε όλο της το μεγαλείο.

Article featured image
Article featured image



Ο Ραφαέλλος, τελειόφοιτος στο τμήμα Οπτικοακουστικής του πανεπιστημίου Frederick και freelance φωτογράφος/βιντεογράφος, κυκλοφόρησε, πρόσφατα, ένα βίντεο που αναδεικνύει το νησί μας και τη μοναδική ομορφιά του, με τίτλο «LA MONTAÑA DEL MAR».



Σύμφωνα με τον ίδιο, «το βίντεο είχε σαν στόχο να αναδείξει την Κύπρο και ιδιαίτερα τις ομορφιές της». Ο τίτλος του βίντεο μεταφράζεται από τα ισπανικά ως «το βουνό της θάλασσας». Μιλώντας γι' αυτό, ο δημιουργός του μάς λέει: «Είμαστε σε νησί, η θάλασσα ποικίλλει σε αντίθεση με το βουνό, όπως ακριβώς και η έκφραση που επέλεξα για τίτλο».

Το μήνυμα που θέλω να στείλω μέσα από αυτό το βίντεο είναι να αγαπήσουμε και να εκτιμήσουμε τον τόπο μας γιατί πραγματικά είναι ξεχωριστός!




Ο Ραφαέλλος ξεκίνησε να ασχολείται με τη φωτογραφία, το 2015, κυρίως ως χόμπι, βγάζοντας φωτογραφίες με το κινητό του. Έπειτα, αγόρασε την πρώτη του φωτογραφική μηχανή και αυτό που ξεκίνησε ως πειραματισμός εξελίχθηκε σε μια μεγάλη αγάπη, η οποία τον οδήγησε, τρία χρόνια μετά, στο πανεπιστήμιο, για να το σπουδάσει. Η κύρια πηγή έμπνευσής του είναι η φύση, γι' αυτό και φωτογραφίζει κυρίως τοπία, αναδεικνύοντας γνωστά ή άγνωστα μέρη.




Τα social media αλλά και η προσωπική έρευνα είναι η κύρια πηγή πληροφόρησης για τις τοποθεσίες που βρίσκει. Ταυτόχρονα, πολύ βοηθητικοί μπορεί να φανούν και οι ντόπιοι κάτοικοι, που σχεδόν πάντα είναι πρόθυμοι να μοιραστούν κάποια τοποθεσία που γνωρίζουν.


Μερικές από τις φωτογραφίες του:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ