Η Θεσσαλονίκη, στα χρώματα του ουράνιου τόξου, είναι ακόμα πιο όμορφη

Εικόνες από το 9o Thessaloniki Pride που πραγματοποιήθηκε, χθες, με κεντρικό σύνθημα «Ποια Κανονικότητα;».

Article featured image
Article featured image


Το Thessaloniki Pride απουσίαζε για δύο χρόνια λόγω της πανδημίας αλλά φέτος επέστρεψε. Με κεντρικό σύνθημα «Ποια Κανονικότητα;», πραγματοποιήθηκε η πορεία υπερηφάνειας, η κεντρική εκδήλωση του 9ου Thessaloniki Pride, υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Με αφορμή τη χθεσινή πορεία, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, έστειλε το δικό του μήνυμα μέσα από τα social media. Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Στο ερώτημα “Ποια κανονικότητα;” που θέτει το 9ο Thessaloniki Pride απαντούμε μια κανονικότητα με αγάπη και αποδοχή στη διαφορετικότητα. Ως δήμος Θεσσαλονίκης βρισκόμαστε αδιάλειπτα δίπλα στον θεσμό του Thessaloniki Pride και ενώνουμε τη φωνή μας για μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις».

Η πορεία ξεκίνησε και κατέληξε στο Θέατρο Κήπου στην Πλατεία ΧΑΝΘ. Εκεί παρουσιάστηκε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με περιορισμένο αριθμό ατόμων λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Ο Λευκός Πύργος φωταγωγήθηκε στα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, όταν η πορεία έφτασε στο σημείο.

Οι εκδηλώσεις της εβδομάδας ΛΟΑΤΚΙ+ υπερηφάνειας, της «μεγάλης γιορτής αγάπης και αποδοχής ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας, χαρακτηριστικών ή έκφρασης φύλου ή όποιου άλλου προσδιορισμού», όπως χαρακτηρίζεται από τους διοργανωτές, ξεκίνησαν στις 20 Σεπτεμβρίου και στη διάρκεια της εβδομάδας πραγματοποιήθηκαν εκθέσεις, συζητήσεις, μουσικά και καλλιτεχνικά δρώμενα και διαδραστικά παιχνίδια στην πόλη.


thispride1_city.jpg
ΦΩΤΟ: Eurokinissi



thespride2_city.jpg
ΦΩΤΟ: Eurokinissi



thespride3_city.jpg
ΦΩΤΟ: Eurokinissi



thespride4_city.jpg
ΦΩΤΟ: Eurokinissi



thespride5_city.jpg
ΦΩΤΟ: Eurokinissi



thespride6_city.jpg
ΦΩΤΟ: Eurokinissi



thespride7_city.jpg
ΦΩΤΟ: Eurokinissi



thespride8_city.jpg
ΦΩΤΟ: Eurokinissi



thespride0_city.jpg
ΦΩΤΟ: Eurokinissi



avmag.gr.jpg
ΦΩΤΟ: avmag.gr



avmag.gr2.jpg
ΦΩΤΟ: avmag.gr



avmag.gr3.jpg
ΦΩΤΟ: avmag.gr


dsc52871632590502-1-600x400.jpg
ΦΩΤΟ: in.gr



dsc52871632590502-2-600x400.jpg
ΦΩΤΟ: in.gr



Δυστυχώς μεμονωμένα επεισόδια

Όταν η παρέλαση περνούσε μπροστά από τον Λευκό Πύργο, ομάδα νεαρών πέταξε πέτρες σε άτομα που συμμετείχαν στην πορεία υπερηφάνειας.

avmag.gr4.jpg
ΦΩΤΟ: avmag.gr


Σύμφωνα με την αστυνομία πρόκειται για δύο ανήλικους σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι και έχει οριστεί τακτική δικάσιμος. Σε βάρος των υπολοίπων δεν προέκυψε κάτι και αφέθηκαν ελεύθεροι.

pride-thessaloniki_prosagoges_city.jpg
Η αστυνομία με τους νέους που επιτέθηκαν στην παρέλαση με πέτρες. ΦΩΤΟ: Thestival


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ