Ελλάδα: Αρνητής γονέας μετέβη στο δικαστήριο ντυμένος τσολιάς

Πολλά έχουν δει τα μάτια μας.

Article featured image
Article featured image


Με την εθνική ενδυμασία του τσολιά, επέλεξε χθες το μεσημέρι να φτάσει στα δικαστήρια του Πύργου, συνοδευόμενος από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πύργου, ο πατέρας που κατηγορείται για παραβίαση των κανόνων που προφυλάσσουν από τη μετάδοση του ιού covid-19, για συκοφαντική δυσφήμιση μέσω του διαδικτύου και για εξύβριση μέσω του διαδικτύου, σύμφωνα με την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του ύστερα από μήνυση που κατέθεσε ο εκπαιδευτικός, Αθανάσιος Κατσίμπελης και Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου.

Το περιστατικό αφορά την άρνηση του πατέρα της 10χρονης μαθήτριας που φοιτά στο δημοτικό σχολείο του Σκουροχωρίου, να φορέσει μάσκα η κόρη του, κατά την προσέλευση και παραμονή της στο σχολείο (τις ώρες διδασκαλίας), μια υπόθεση που απασχόλησε την κοινή γνώμη πριν από λίγες ημέρες.

MARGOTSOS-DIKASTHRIA-1-1024x768.jpgΟ Αλέξανδρος Μαγκότσος, έφτασε στα δικαστήρια του Πύργου για το Αυτόφωρο Τριμελές, ντυμένος με τη στολή του τσολιά, προκαλώντας αίσθηση τόσο στους δικαστές όσο και στον κόσμο που βρισκόταν πέριξ των δικαστηρίων. Ωστόσο μετά την απολογία του, το δικαστήριο τού έδωσε προθεσμία τριών ημερών, όρισε δικάσιμο την ερχόμενη Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου και τον άφησε ελεύθερο, κάτι που προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια της υπεράσπισης του εκπαιδευτικού, δικηγόρου, Θεόδωρου Αντωνόπουλου, ο οποίος χαρακτήρισε «άκρως εσφαλμένη» την απόφαση αυτή.

Μιλώντας ο κ. Αντωνόπουλος, ανέφερε, μεταξύ άλλων, «Και τη θεωρώ άκρως εσφαλμένη (την απόφαση) διότι είναι σίγουρο, όπως και δήλωσε, ότι δεν θα επιτρέψει στο παιδί του να πάει στο σχολείο τη Δευτέρα και αυτό βεβαίως από μόνο του είναι ποινικό αδίκημα. (...) Επίσης δεν έδειξε οποιαδήποτε μεταμέλεια και υπάρχουν αναρτήσεις στο διαδίκτυο του φιλικού του περιβάλλοντος το οποίο τον προτρέπει να βλάψει την σωματική ακεραιότητα του εκπαιδευτικού αλλά και άλλων εκπαιδευτικών που επιμένουν στην τήρηση των πρωτοκόλλων στο σχολείο τους».

«Το δικαστήριο έπρεπε να διατηρήσει την κράτηση του συγκεκριμένου κατηγορουμένου, εκτός κι αν το δικαστήριο συγκινήθηκε και αυτό ας το ακούσει και ο κ. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, από την εθνική ενδυμασία την οποία έφερε ο κατηγορούμενος προσελθών στο δικαστήριο με την ένδοξη στολή του τσολιά», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου, Αθανάσιος Κατσίμπελης, αναφέρθηκε στις απειλές που δέχθηκε μέσω του διαδικτύου από φιλικά πρόσωπα του γονέα ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει την πιθανή χειραγώγηση του παιδιού από τους γονείς του.«Δεν προστατεύουν οι μάσκες»

Τέλος ο κατηγορούμενος πατέρας, Αλέξανδρος Μαγκότσος κατά την αποχώρησή του από τα δικαστήρια μετά την απολογία του, ανέφερε σε δηλώσεις του ότι: «Τα μόνα λόγια που μπορώ να πω γιατί υπάρχει μια τριήμερη αναβολή, θα πρέπει να έχω τον δικηγόρο, το μόνο που θέλω να πω και να το ακούσουν όλοι οι Έλληνες και οι γονείς και θέλω να το ακούσετε καθαρά, οι υφασμάτινες μάσκες και οι απλές χειρουργικές δεν έχουν καμία έγκριση, καμία πιστοποίηση σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ότι προστατεύουν από τον covid-19. Δεν προστατεύουν από τον covid-19 και αν θυμάστε πέρυσι το ίδιο το κράτος είχε δώσει και ο διευθυντής έδωσε στην κόρη μου μαύρες μάσκες που δεν είχαν καμία έγκριση και καμία πιστοποίηση. Δεν προστατεύουν οι μάσκες οι υφασμάτινες μέσα στο σχολείο και οι απλές χειρουργικές και να συμπληρώσω ότι αυτό το δικαστήριο είναι η δεύτερη μήνυση που γίνεται και έχει ξεκινήσει από τις 5 Φεβρουαρίου και για το ίδιο θέμα μου κατέθεσε πάλι μήνυση ο κύριος διευθυντής».


Μια ζωή Νέα Δημοκρατία

Ο κ. Μαγκότσος μιλώντας ζωντανά σε ελλαδική εκπομπή, είπε ότι δεν είναι οπαδός του Σώρρα, προσθέτοντας ότι και αυτός και η οικογένειά του ήταν διαχρονικοί ψηφοφόροι της ΝΔ. Στο μεταξύ, τελευταία φορά ψήφισε Μητσοτάκη για να φύγει (από τη μέση) ο Τσίπρας που υλοποίησε τη Συμφωνία των Πρεσπών.Με πληροφορίες από patrisnews.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ