Η Souad Hdidou είναι η μοναδική γυναίκα οδηγός ταξί στην πόλη της

Καταρρίπτοντας τα στερεότυπα, σε μια χώρα που δεν φημίζεται για την ισότητα των φύλων.

Article featured image
Article featured image


Η Souad Hdidou σπάει τα ταμπού πίσω από το τιμόνι καθώς είναι η μοναδική γυναίκα οδηγός ταξί στο Ραμπάτ, την πρωτεύουσα του Μαρόκου, και μια από τις ελάχιστες στη χώρα.

Η 33χρονη Souad ξεκίνησε να εργάζεται ως οδηγός φορτηγών, αφού εγκατέλειψε το σχολείο και εργάστηκε σε μια εταιρεία διανομής ψαριών, αλλά μεταπήδησε στα ταξί για καλύτερο μισθό και μεγαλύτερη ελευθερία, όπως λέει η ίδια. «Είμαι από αυτούς που τους αρέσουν οι προκλήσεις», τονίζει.

Σήμερα κερδίζει αρκετά ώστε να αποπληρώνει το στεγαστικό δάνειο για το διαμέρισμά της κοντά στο Ραμπάτ, αλλά και να υποστηρίξει την οικογένειά της που μένει στην επαρχία. Επίσης, έχει πλέον μια σταθερή πελατεία.

souad_hdidou2_city.jpg
Η Σουάντ και μια επιβάτις της. ΦΩΤΟ:REUTERS/Shereen Talaat



«Οι μητέρες με εμπιστεύονται συχνά για να πάρω τα παιδιά τους από το σχολείο όταν εκείνες είναι απασχολημένες. Επίσης, δέχομαι τηλεφωνήματα για να παραλάβω γυναίκες τη νύχτα γιατί αισθάνονται πιο άνετα με εμένα», εξηγεί.

«Χρειαζόμαστε περισσότερες γυναίκες οδηγούς ταξί», λέει η Νουχίλα Άσαχ, μια πελάτισσα, προσθέτοντας ότι με τη Hdidou μπορεί να συζητήσει και να μιλήσει ελεύθερα στο αυτοκίνητό της σε αντίθεση με αυτό που συμβαίνει όταν ο οδηγός είναι άνδρας.

souad_hdidou3_city.jpg
Η Σουάντ οδηγώντας το ταξί της. ΦΩΤΟ: REUTERS/Shereen Talaat



Κάποτε υπήρχαν επτά γυναίκες με άδεια οδηγού ταξί στην πρωτεύουσα, αλλά όλες σταμάτησαν να εργάζονται πλην της Hdidou. Οι γυναίκες οδηγοί ταξί κάποιες φορές αντιμετωπίζουν σεξουαλική παρενόχληση, όπως λέει η ίδια.

Ακόμη και για τους άνδρες η δουλειά του οδηγού ταξί είναι σκληρή στο Μαρόκο. Οι περισσότεροι ταξιτζήδες δεν έχουν πρόσβαση σε δημόσια υγειονομική περίθαλψη και σε σύνταξη και ζητούν από την κυβέρνηση τη μεταρρύθμιση του κλάδου.

souad_hdidou4_city.jpg
Η Σουάντ μιλώντας με δύο άντρες οδηγούς. ΦΩΤΟ: REUTERS/Shereen Talaat



Η άδεια λειτουργίας ταξί είναι τόσο ακριβή ώστε κάποιοι την νοικιάζουν από εύπορους πολίτες που διαθέτουν γνωριμίες.

Όπως εξηγεί η Hdidou, το κόστος ενοικίασης της άδειας μαζί με τα λειτουργικά έξοδα του οχήματος αντιστοιχούν στο 70% του μηνιαίου εισοδήματός της. Η Hdidou πάντως, βρίσκεται ένα βήμα πριν από την ολοκλήρωση του παιδικού της ονείρου: «Εύχομαι να εργαστώ στις διεθνείς μεταφορές... Βρίσκομαι στη διαδικασία να λάβω διαφορετικούς τύπους άδειας οδήγησης. Αυτή είναι η ζωή της Souad», καταλήγει γελώντας.

ICP4ZZV6TFO63F6XOXKXRA4CZE.jpg
ΦΩΤΟ: REUTERS/Shereen Talaat



Πηγή: Athens Voice

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ