Πόσα χρήματα παίρνουν οι Κύπριοι εργαζόμενοι

Τι προκύπτει από τα στοιχεία για τον μέσο ακαθάριστο μισθό των Κυπρίων, αλλά και για τον μισθό των γυναικών σε σχέση με αυτόν των ανδρών.

Article featured image
Article featured image


Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία της χώρας, αύξηση σημειώθηκε στον μέσο μισθό των Κυπρίων, κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2021. Κατά συνέπεια, ο τωρινός βασικός μισθός διαμορφώνεται στα €1.916.

Οι μέσες ακαθάριστες μηνιαίες απολαβές των υπαλλήλων κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2021, εκτιμούνται στα €1.916 σε σύγκριση με €1.883 το δεύτερο τρίμηνο του 2020, δηλαδή παρατηρείται αύξηση 1,7%.

Οι μέσες ακαθάριστες απολαβές διορθωμένες ως προς τις εποχικές διακυμάνσεις, το δεύτερο τρίμηνο του 2021 εκτιμούνται στα €1.990 και σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2021 παρατηρείται αύξηση 1,1%.

misthoi-kypros-pigi-economytoday.jpgΔιευκρινίζεται ότι το ποσό που λαμβάνεται υπόψη είναι οι απολαβές που έχουν πληρωθεί από τον εργοδότη και δεν περιλαμβάνουν οποιοδήποτε ποσό που πληρώθηκε ως επίδομα από το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.


Αυξήθηκαν οι μισθοί για τους άνδρες και μειώθηκαν για τις γυναίκες

Οι μέσες ακαθάριστες μηνιαίες απολαβές των ανδρών κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2021, εκτιμούνται στα €2.071 και των γυναικών στα €1.728.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2020, οι μέσες μηνιαίες απολαβές των ανδρών αυξήθηκαν κατά 3,3% και των γυναικών μειώθηκαν κατά 0,1%.

misthoi-kypros2-pigi-economytoday.jpg


Πηγή: Economy Today

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ