Ποιον Κύπριο πολιτικό βλέπει ο Μητσοτάκης για υπουργό στην κυβέρνησή του

Φαίνεται να αναλαμβάνει τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Article featured image
Article featured image


Ο Ελληνοκύπριος πολιτικός και πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, έχει τις περισσότερες πιθανότητες, όπως αναφέρεται σε ελλαδικά Μέσα, να γίνει ο νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στυλιανίδης.jpg



Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στη θέση του υφυπουργού του συγκεκριμένου υπουργείου θα είναι εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων και ειδικότερα από τον χώρο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η επιλογή του κου Στυλιανίδη, μόνον τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς έχει βαθιά εμπειρία στη διαχείριση κρίσεων και θεωρείται πολιτικός που μπορεί να αντεπεξέλθει στη θέση του συγκεκριμένου υπουργείου, που είναι κομβικό και ιδιαιτέρως κρίσιμο εξαιτίας τόσο των καταστροφικών πυρκαγιών όσο και της κλιματικής αλλαγής σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σε κάθε περίπτωση, αναμένονται τη Δευτέρα οι οριστικές αποφάσεις του πρωθυπουργού και εν συνεχεία οι επίσημες ανακοινώσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ