Είναι οι εικονικοί εμβολιασμοί οι νέοι εικονικοί γάμοι;

Σε εμβολιαστικό κέντρο στην Ελλάδα, μια διοικητική υπάλληλος φαίνεται να εξέδιδε (αβέρτα) πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Article featured image
Article featured image


Σαν «βόμβα» έχει πέσει η είδηση από την Καρδίτσα ότι στο κέντρο Υγείας Παλαμά φέρεται να έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες εικονικοί εμβολιασμοί. Για την υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Αλήθεια», μία διοικητική υπάλληλος του κέντρου Υγείας Παλαμά βεβαίωνε στο σύστημα εμβολιασμού ότι πολίτες είχαν κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, χωρίς αυτοί να έχουν βρεθεί καν στο εμβολιαστικό κέντρο.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από τυχαία παρατήρηση ότι έλειπε η σφραγίδα γιατρού από ορισμένα έγγραφα που συμπληρώνουν οι πολίτες που εμβολιάζονται. Ακολούθησε ενδελεχής έρευνα, η οποία έχει αποκαλύψει μέχρι στιγμής τουλάχιστον 47 εικονικούς εμβολιασμούς πολιτών, μόνο για τον μήνα Αύγουστο. Ωστόσο εξετάζεται ότι ο αριθμός των πλαστών πιστοποιητικών μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερος και πριν από τον συγκεκριμένο μήνα.

Ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Φώτης Σερέτης, διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Η ελεγχόμενη υπάλληλος απομακρύνθηκε από τη θέση της προσωρινά, ενώ διερευνάται η πιθανή εμπλοκή και μιας νοσηλεύτριας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η διοικητική υπάλληλος εκμεταλλευόταν την εμπιστοσύνη συγκεκριμένης γιατρού και έμπαινε παράνομα στο ηλεκτρονικό σύστημα με τους κωδικούς της εν λόγω γιατρού.

Αρχικά, κίνησε υποψίες το γεγονός ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος, ενώ είχε πρωινή βάρδια, πήγαινε κάποιες φορές και το απόγευμα στην υπηρεσία της. Όταν την ρωτούσαν ποιος ήταν ο λόγος, απαντούσε ότι είχε αφήσει κάποιες εκκρεμότητες από το πρωί. Σημειώνεται, επίσης, ότι στο εμβολιαστικό κέντρο του Παλαμά Καρδίτσας, έχουν μέχρι σήμερα εμβολιαστεί 40.000 πολίτες, όταν η πόλη αριθμεί 6.000 μόνιμους κατοίκους. Κάτι που κινητοποίησε περαιτέρω τις διωκτικές Αρχές για το ενδεχόμενο ύπαρξης εκτεταμένου κυκλώματος πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Άγνωστο παραμένει το τι έγινε με τις δόσεις των εμβολίων που δεν χρησιμοποιήθηκαν, κάτι που επίσης αποτελεί αντικείμενο της έρευνας, όπως και τα κίνητρα της υπαλλήλου. Εκτός από τους εικονικούς εμβολιασμούς, στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκεται και η χορήγηση ψευδών βεβαιώσεων εργαστηριακών τεστ, rapid ή PCR.


Από το περιβάλλον της υπαλλήλου οι εικονικοί εμβολιασμοί

Εξίσου επιβαρυντικό για τη διοικητική υπάλληλο -η οποία τέθηκε σε διαθεσιμότητα, αλλά παραμένει άφαντη- είναι το γεγονός ότι τα επιπλέον άτομα που φέρονται ως εμβολιασμένα στον Παλαμά Καρδίτσας τοποθετούνται γεωγραφικά σε περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, από την οποία η υπάλληλος έλκει την καταγωγή της. Δημοσίευμα του in.gr αναφέρει ότι οι συγκεκριμένοι πολίτες έκλειναν ραντεβού για το εμβόλιο στο Κέντρο Υγείας Παλαμά, όπως όλα δείχνουν σε συνεννόηση με την υπάλληλο, η οποία έμπαινε στο ηλεκτρονικό σύστημα και επιβεβαίωνε τον «μαϊμού» εμβολιασμό χωρίς οι συγκεκριμένοι πολίτες να εμφανιστούν στο Κέντρο Υγείας.

Δεν αποκλείεται να πρόκειται για αντιεμβολιαστές, οι οποίοι για διάφορους λόγους ήθελαν να εξασφαλίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, προκειμένου να έχουν ελεύθερη πρόσβαση είτε στην εργασία τους είτε σε άλλους χώρους. Υπάρχουν, επίσης, υποψίες πως και η ίδια η εμπλεκόμενη υπάλληλος ενδεχομένως δεν έκανε στην πραγματικότητα το εμβόλιο. Η υπάλληλος έχει απομακρυνθεί προσωρινά από τη θέση της.


Παρέμβαση του υπουργού Υγείας

«Αναφορικώς με το περιστατικό στην Καρδίτσα για εικονικούς εμβολιασμούς στο ΚΥ Παλαμά επικοινώνησα με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ και του ζήτησα να διατάξει ΕΔΕ και να ενημερώσει άμεσα την Εισαγγελία. Δεν θα υπάρχει καμία ανοχή σε τέτοια περιστατικά», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Πάντως, δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος με βάση τις διατάξεις διάδοσης του κοροναϊού. Θα μπορεί να γίνει έτσι άρση του τραπεζικού απορρήτου προκειμένου να διαπιστωθούν αδικαιολόγητες εισροές χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εμπλεκομένων και αν διαπιστωθεί ότι κάποιοι –τουλάχιστον 47- εικονικά εμβολιασθέντες έχουν δώσει χρήματα προκύπτει οικονομική συναλλαγή, ενώ θα ερευνηθεί αν υπάρχει ευρύτερο κύκλωμα. Δεν αποκλείεται να ασκηθούν ποινικές διώξεις και στους εικονικά εμβολιασθέντες.


Με πληροφορίες από cnn.gr και in.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ