Έξαλλος ο Αναστασιάδης με τον Μόρφου

«Πέραν του αστείου των επιχειρημάτων, είναι και επικίνδυνα τα όσα προβάλλονται».

Article featured image
Article featured image


Στη συνέντευξη που παραχώρησε χθες στο OMEGA, o Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε, μεταξύ άλλων, για την πορεία της πανδημίας στην Κύπρο, τη νέα μετάλλαξη «Mu» αλλά και τις τοποθετήσεις του Μητροπολίτη Μόρφου.

Μιλώντας για τη μετάλλαξη «Μu», έκανε λόγο για μια ανησυχητική κατάσταση, ενώ σημείωσε πως η μεγαλύτερη ανησυχία είναι να μην υπάρξει νέα μετάλλαξη, την οποία δεν θα μπορούν να καλύπτουν τα εμβόλια. 

«Είναι αρκούντως ανησυχητική η κατάσταση, ιδιαίτερα με τη μετάλλαξη “Mu”, η οποία έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι και πολύ πιο εύκολα διαδίδεται και πολύ πιο σοβαρά οι νοσούντες ή προσβαλλώμενοι από τη μετάλλαξη. Η ανησυχία η μεγαλύτερη είναι να μην υπάρξει νέα μετάλλαξη, την οποία να μην καλύπτουν τα εμβόλια τα οποία έχουν ανακαλυφθεί», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

«Η παράκλησή μου προς τον κάθε πολίτη είναι να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του και χαίρομαι γιατί η συντριπτική πλειοψηφία έχουν εμβολιαστεί. Μπορεί να είχαν επιφυλάξεις, ανησυχίες, φοβίες κάποιοι, άλλα ήταν γνήσιες γι' αυτό και ξεπεράστηκαν», πρόσθεσε.



Επικίνδυνες οι τοποθετήσεις του Μόρφου

Μιλώντας για τις τοποθετήσεις του Μητροπολίτη Μόρφου, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε πως είναι αδιανόητο να συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο και πως τα όσα προβάλλονται καθίστανται επικίνδυνα για τους πολίτες.

«Πέραν του αστείου των επιχειρημάτων και των ισχυρισμών είναι και επικίνδυνα πραγματικά για τον υπόλοιπο κόσμο, για το εκλλησίασμά του. Διότι ο Μητροπολίτης Μόρφου μπορεί να ησθένησε και να ζει, αλλά κάποιοι άλλοι των χριστιανών, όχι μόνο δεν τα κατάφεραν, άφησαν πίσω τους ορφανά, δυστυχία και αυτό έπρεπε να τον απασχολεί», τόνισε ο Νίκος Αναστασιάδης.

Υποδεικνύοντας μάλιστα πως θα θέσει το θέμα ενώπιον της Ιεράς Συνόδου την προσεχή Πέμπτη, για να απευθύνει, όπως είπε, έκκληση, ώστε να γίνει συνειδητό ότι πρόκειται για ένα παγκόσμιο υγειονομικό φαινόμενο που άφησε πίσω του εκατομμύρια νεκρούς και ο κίνδυνος είναι ακόμα υπαρκτός. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ