Ο σκακιστής Νικόλας Θεοδώρου κατέκτησε τον τίτλο του Γκραν μαιτρ σε διεθνή διοργάνωση

Πρόκειται για την υψηλότερη διάκριση που μπορεί να επιτύχει κάποιος σκακιστής.

Article featured image
Article featured image


Συνεχίζει να εντυπωσιάζει και να γράφει ιστορία ο Ρεθυμνιώτης πρωταθλητής της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων-ΣΑΜΑΡΙΑ, Νικόλας Θεοδώρου, καθώς κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο του Γκραν μαιτρ στο σκάκι, ο οποίος είναι ο ανώτερος τίτλος που υπάρχει και ένα καθόλου εύκολο επίτευγμα. Απόδειξη ότι μόνο 11 παίκτες στα ελληνικά χρονικά τον έχουν κατακτήσει και κανείς ποτέ από την Κρήτη!


Ο Νικόλας σε διεθνή διοργάνωση που διεξήχθη στη Νότια Καρολίνα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής διέπρεψε με την εμφάνισή του κατακτώντας την 1η θέση στο τουρνουά. Παράλληλα, συγκέντρωσε και το απαραίτητο ποσοστό που χρειαζόταν, για να πάρει την τρίτη του νόρμα του Γκραν μαιτρ που ήταν και η τελευταία που απαιτούνταν, για να κατακτήσει τον τίτλο.


Ο 21χρονος Νικόλας Θεοδώρου είναι ο πρώτος σκακιστής της Κρήτης στα χρονικά που πετυχαίνει την κατάκτηση αυτού του τίτλου. «Συγχαρητήρια, Νικόλα, και για άλλη μια φορά σου ευχόμαστε κάθε επιτυχία στους στόχους σου και τα όνειρά σου να γίνονται πραγματικότητα!», αναφέρει η ΣΑΧανίων σε ανακοίνωσή της.


Το 2018, ο Νικόλας πήρε υποτροφία για το Πανεπιστήμιο του Saint Louis, το οποίο οι Αμερικάνοι αποκαλούν «Μέκκα του σκακιού». Σπουδάζοντας Engineering Physics, συνδυάζει το αγαπημένο του άθλημα και μάλιστα δίπλα στον κορυφαίο του είδους, τον Κοσταρικανό μετρ Αλεχάντρο Ραμίρεζ Αλβάρεζ.


Με πληροφορίες από neakriti.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ