Εν τω μεταξύ, το Ισραήλ κατέγραψε το πρώτο κρούσμα της νόσου «Florona»

Καλή χρονιά, είπαμε;

Article featured image
Article featured image


Όπως δημοσιεύουν ΜΜΕ στο Ισραήλ, η χώρα καταγράφει ήδη το πρώτο κρούσμα της νόσου florona, ονομασία που προέρχεται από τον συνδυασμό των λέξεων Flu (γρίπη) και corona (κορωνοϊός).

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας του Ισραήλ, πρόκειται για μια νόσο που συνδυάζει το στέλεχος του κορωνοϊού και το στέλεχος της γρίπης, που επιτίθενται ταυτόχρονα στον οργανισμό.



Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας Υediot Ahronot, κρούσμα της Florona καταγράφηκε σε έγκυο γυναίκα στο Ιατρικό Κέντρο Rabin. H γυναίκα δεν διατρέχει μέχρι στιγμής κίνδυνο, ενώ δεν αποκλείεται και άλλοι να είναι κρούσματα Florona.

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ εξετάζει, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα τη μοναδική αυτή περίπτωση της «Florona» χωρίς να έχει προσδιορίσει αν η ταυτόχρονη παρουσία τους στον οργανισμό μπορεί να προκαλέσει περισσότερο σοβαρή λοίμωξη. Αξιωματούχοι εκτιμούν πως και άλλοι ασθενείς μπορεί να έχουν «κολλήσει» και τους δυο ιούς.

Ίδιες πηγές αναφέρουν πως η νεαρή γυναίκα είναι ανεμβολίαστη, ωστόσο η υγεία της είναι σε καλή κατάσταση και χθες Παρασκευή επρόκειτο να λάβει εξιτήριο μαζί με το μωρό της.


(Και) κύμα γρίπης

Σημειώνεται πως το Ισραήλ αντιμετώπισε ένα νέο κύμα γρίπης, με 1.849 ασθενείς να εισέρχονται στα νοσοκομεία την περασμένη εβδομάδα σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών και το ισραηλινό υπουργείο Υγείας. Την ίδια στιγμή και ο κορωνοϊός σαρώνει τη χώρα καταγράφοντας ρεκόρ κρουσμάτων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ