O καιρός της Πρωτοχρονιάς και των επόμενων ημερών

Ποια είναι η κατάσταση του οδικού δικτύου μετά και την υποχώρηση των έντονων βροχοπτώσεων.

Article featured image
Article featured image


Σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας, σήμερα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και πιθανό να πέσουν μεμονωμένες βροχές, ενώ αρχικά δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο καταιγίδας, κυρίως στα δυτικά και τα νότια. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να πέσει ελαφρύ χιόνι ή χιονόνερο.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και πιθανό να πέσουν μεμονωμένες βροχές, ενώ αρχικά δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο καταιγίδας, κυρίως στα δυτικά και τα νότια. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να πέσει ελαφρύ χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, γενικά μέτριοι 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη αλλά αρχικά στα ανατολικά και τα βόρεια θα είναι μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα παράλια και στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά παροδικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα, μέχρι μέτριοι 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.

Την Κυριακή, τη Δευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, που πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα, τα οποία είναι κοντά στους κλιματικούς μέσους όρους.

Το ύψος του χιονιού στην πλατεία Τροόδους, την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 17 εκατοστά.


Η κατάσταση του οδικού δικτύου

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση μετά την υποχώρηση των έντονων βροχοπτώσεων η κατάσταση του οδικού δικτύου διαμορφώνεται ως εξής.

Κλειστοί δρόμοι στη Λευκωσία:

-Ο δρόμος Ποταμιάς προς Άγιο Σωζόμενο και Αγία Μαύρη

-Ο δρόμος Ανθούπολης – Αγίων Τριμιθιάς

-Η οδός Αλεξανδρουπόλεως, η οδός Ερυθρού Σταυρού, και η οδός Δημήτρη Βικέλλα στον Στρόβολο

-Οι οδοί Μάρκου Μπότσαρη και Κορομία στο Καϊμακλί

-Η οδός Σωτήρη Παπαλαζάρου στο Τσέρι.

-Ο δρόμος Δευτεράς – Τσερίου και η οδός Θεόφιλου Γεωργιάδη στη Βιοτεχνική Λακατάμιας είναι επικίνδυνοι και προτρέπεται το κοινό να τους αποφεύγει.

Στην επαρχία Πάφου, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Διαρίζου, είναι κλειστός ο αγροτικός δρόμος από το Γεφύρι του Τζιελεφού προς την Αρμίνου.

Η Αστυνομία συστήνει ιδιαίτερη προσοχή σε όσους διακινούνται στο οδικό δίκτυο, ενώ καλούνται οι οδηγοί οχημάτων να κινούνται με ασφαλή, χαμηλή ταχύτητα, να διατηρούν απόσταση ασφαλείας από προπορευόμενα οχήματα, να έχουν αναμμένα τα φώτα πορείας του οχήματός τους και να δίνουν προτεραιότητα σε άλλους διερχόμενους οδηγούς όπου χρειαστεί.

Επισημαίνεται ότι η κατάσταση στο οδικό δίκτυο είναι μεταβαλλόμενη λόγω των χειμερινών συνθηκών που επικρατούν. Προτρέπεται το κοινό πριν τις διακινήσεις του, να ενημερώνεται για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο, μέσω και των ανακοινώσεων της Αστυνομίας, όπως δημοσιεύονται στην ενημερωτική ιστοσελίδα www.cypruspolicenews.com, στην κατηγορία Οδικό Δίκτυο, στους λογαριασμούς της Αστυνομίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Twitter και Facebook, καθώς και στην εφαρμογή – application – «Αστυνομία Κύπρου».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ