Τράπεζα έκανε ένα ανέλπιστο χριστουγεννιάτικο «δώρο» σε δεκάδες χιλιάδες πολίτες

Σύντομα, όμως, ο θησαυρός αποδείχθηκε άνθρακας (ή κάτι τέτοιο)!

Article featured image
Article featured image


Ένα ανέλπιστο «δώρο» έλαβαν τα Χριστούγεννα δεκάδες χιλιάδες πολίτες στη Βρετανία, οι οποίοι με έκπληξη διαπίστωσαν ότι είχαν κατατεθεί χρήματα στους λογαριασμούς τους, τα οποία δεν περίμεναν να λάβουν.

Όπως αναφέρει το BBC, το… χριστουγεννιάτικο δώρο προήλθε από την τράπεζα Santander, η οποία στις 25 Δεκεμβρίου μετέφερε κατά λάθος 130 εκατ. λίρες σε 75.000 λογαριασμούς.

Το λάθος έγινε όταν οι πληρωμές από 2.000 εταιρικούς λογαριασμούς καταβλήθηκαν δύο φορές, με αποτέλεσμα το προσωπικό της τράπεζας να «τρέχει» για να συγκεντρώσει τα χρήματα πίσω -πράγμα μάλλον δύσκολο, καθώς σύμφωνα με τους Times τα περισσότερα χρήματα καταβλήθηκαν σε λογαριασμούς που βρίσκονται σε ανταγωνίστριες τράπεζες.

Σε ανακοίνωσή της η τράπεζα αναφέρει ότι κανένας από τους πελάτες της δεν θα μείνει χρεωμένος μετά από αυτό το λάθος και ότι θα συνεργαστεί όσο χρειαστεί με πολλές τράπεζες σε ολόκληρη τη Βρετανία, Σε ανακοίνωσή της η τράπεζα αναφέρει ότι κανένας από τους πελάτες της δεν θα μείνει χρεωμένος μετά από αυτό το λάθος.

Επίσης, διευκρινίζει ότι μπορεί εξαιτίας του λάθους να φαίνεται ότι κάποιοι πληρώθηκαν διπλά από τον εργοδότη τους, ωστόσο στην πραγματικότητα η δεύτερη πληρωμή έγινε από την ίδια τη Santander.

Σύμφωνα με το BBC, η τράπεζα ανέφερε ότι έχει επικοινωνήσει ήδη με άλλες τράπεζες, όπως οι Barclays, HSBC, NatWest κ.ά., οι οποίες «θα προσπαθήσουν να ανακτήσουν τα χρήματα από τους λογαριασμούς των πελατών τους».

Πηγή: newmoney.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ