To Ισραήλ τάσσεται υπέρ των ομόφυλων ζευγαριών και των ανύπαντρων ανδρών

Καταργήθηκε μια απαγόρευση που παραβίαζε τα δικαιώματά τους.

Article featured image
Article featured image


Τα ομόφυλα ζευγάρια και οι ανύπαντροι άνδρες στο Ισραήλ, από την επόμενη εβδομάδα θα έχουν το δικαίωμα να γίνουν γονείς με παρένθετη μητέρα, εντός της χώρας. Η απαγόρευση που υφίστατο μέχρι τώρα τερματίστηκε με την επικύρωση της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Ο Υπουργός Υγείας του Ισραήλ, Νίτζαν Χόροβιτς, ανακοίνωσε την έκδοση της εγκύκλιου που δίνει ίση πρόσβαση σε όλους απέναντι στην απόκτηση παιδιού με παρένθετη μητέρα λέγοντας: «Είναι μια ιστορική ημέρα για τον αγώνα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στο Ισραήλ».

Η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα του Ισραήλ ζητούσε εδώ και χρόνια να επιτραπεί αυτό το δικαίωμα, στο οποίο είχαν ήδη πρόσβαση τα ετερόφυλα ζευγάρια και οι ανύπαντρες γυναίκες.



Η απόφαση πάρθηκε τον περασμένο Ιούλιο από το Ανώτατο Δικαστήριο, έπειτα από προσφυγή ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, αποφασίζοντας πως η απαγόρευση στην απόκτηση παιδιού με παρένθετη μητέρα παραβίαζε τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και των ανύπαντρων ανδρών. Είχε αποφασιστεί πως η απαγόρευση έπρεπε να αρθεί εντός των επόμενων έξι μηνών.

Οι περιορισμοί ίσχυαν μόνο για όσους ήθελαν να αποκτήσουν παιδί μέσω παρένθετης μητέρας εντός του ισραηλινού εδάφους. Σε αρκετές περιπτώσεις όσοι ήθελαν να γίνουν γονείς με αυτόν τον τρόπο ταξίδευαν στο εξωτερικό και έκαναν τη διαδικασία.


Με πληροφορίες από Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ