«Εγωιστικό να προτιμάτε τα κατοικίδια από τα παιδιά»

Ο Πάπας Φραγκίσκος επέκρινε όσους προτιμούν τα κατοικίδια από τα παιδιά, κάνοντας λόγο για εγωισμό και για απώλεια «ανθρωπιάς».

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία: AYMAN HENNA/AFP VIA GETTY


Απευθυνόμενος σε πιστούς στο Βατικανό, ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας αναφέρθηκε στην υιοθεσία και τα ορφανά παιδιά, προτού στρέψει την προσοχή του σε ζευγάρια που προτιμούν να έχουν ζώα, αντί για παιδιά. 

«Σήμερα, βλέπουμε μια μορφή εγωισμού. Βλέπουμε ότι κάποιοι άνθρωποι δεν θέλουν να αποκτήσουν παιδί. Μερικές φορές αποκτούν ένα και αυτό είναι, αλλά έχουν σκύλους και γάτες που παίρνουν τη θέση των παιδιών. Αυτό μπορεί να κάνει πολλούς να γελούν, αλλά είναι μια πραγματικότητα», δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος.

 

Το να έχεις κατοικίδια είναι «μια άρνηση της πατρότητας και της μητρότητας και μας μειώνει, αφαιρεί την ανθρωπιά μας», συνέχισε. Η συνέπεια είναι ότι «ο πολιτισμός γερνά χωρίς ανθρωπιά, επειδή χάνουμε την πλούτο της πατρότητας και της μητρότητας και η χώρα είναι που υποφέρει», συμπλήρωσε. 

Ανέφερε ακόμη ότι τα ζευγάρια που δεν μπορούν να αποκτήσουν παιδιά για βιολογικούς λόγους θα πρέπει να σκεφτούν την υιοθεσία και κάλεσε τους υποψήφιους γονείς «να μην φοβούνται». 

«Τόσα πολλά παιδιά στον κόσμο περιμένουν κάποιον να τα φροντίσει. Το να αποκτάς παιδί είναι πάντα ένα ρίσκο, είτε βιολογικά είτε μέσω υιοθεσίας. Όμως, είναι μεγαλύτερο ρίσκο το να μην αποκτήσεις παιδιά, να αρνηθείς την πατρότητα ή τη μητρότητα», υπογράμμισε. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πάπας Φραγκίσκος θίγει το θέμα. Το 2014, σε συνέντευξη στην Il Messaggero, είχε πει ότι το να έχεις κατοικίδια αντί για παιδιά είναι «άλλο ένα φαινόμενο πολιτισμικής υποβάθμισης» και ότι οι συναισθηματικές σχέσεις με τα κατοικίδια είναι πιο εύκολες από τις «σύνθετες» σχέσεις ανάμεσα στους γονείς και τα παιδιά. 


Με πληροφορίες από LiFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ